Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTiia Neuvonen valittiin Itä-Suomen alueen vuoden opinto-ohjaajaksi

Tiia Neuvonen valittiin Itä-Suomen alueen vuoden opinto-ohjaajaksi

07.11.2022

Marraskuun alussa Mikkelissä järjestetyillä Itä-Suomen ohjauksen päivillä valittiin perinteisesti Vuoden Ohjus eli Itä-Suomen alueen Vuoden opinto-ohjaaja. Tänä vuonna Vuoden Ohjukseksi valittiin Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opinto-ohjaaja Tiia Neuvonen.

Neuvonen on toiminut Esedulla opinto-ohjaajan tehtävissä muutaman vuoden ajan. Sitä ennen hän toimi maahanmuuttajakoulutuksessa ohjaavana opettajana 10 vuoden ajan.
”Täytyy myöntää, että palkinto tuli yllätyksenä. Tuntuu todella hyvälle, koska tunnustus tuli kollegoilta. Erityisen tärkeän tästä tekee juuri se, että palkinnon on myöntänyt työkaverit Esedulta sekä muualta.”

Neuvosen valintaa perusteltiin seuraavasti:

”Tiia Neuvonen on valovoimainen, aktiivinen, osaava, ystävällinen ja opiskelijalähtöinen. Tiia Neuvonen on helposti lähestyttävä työkaveri, joka tarjoaa aina tukeansa muille. Tiian asenne on ennakkoluuloton ja joustava. Yhteistyö Tiian kanssa on helppoa. Vuoden 2022 aikana Tiia on ollut isossa roolissa ja kantanut vastuuta laajentuneen oppivelvollisuuden mukanaan tuomasta ohjauksen kehittämisestä sekä ollut mukana rakentamassa nivelvaiheen yhteistyötä. Omassa yhteisössään Tiia on erittäin pidetty kollega. Yhteistyö toimii erinomaisesti myös perusasteen ja lukiokoulutuksen suuntaan. Neuvokas ja näppärä Neuvonen – tarttuu toimeen napakasti.”

Yhteistyö on Neuvosen mielestä tärkeää omassa työssä. Niin oman oppilaitoksen sisällä kuin ulkopuolistenkin tahojen kanssa.
”Kyllä päällimmäisenä on jäänyt mieleen elokuun alussa uusille opiskelijoille järjestettävä EseduStartti-tapahtuma. Tapahtuma käynnistettiin ensimmäisen kerran, kun aloitin opona Esedulla. On hienoa, että tapahtumasta on saatu luotua toimiva perinne meille. Lisäksi on mukavaa, että yhteistyökumppanimme lähtevät joka vuosi innolla kanssamme järjestämään tätä tärkeää tapahtumaa.”

Neuvonen toimii Esedulla yhteensä neljän eri koulutusalan sekä TUVA-koulutuksen opinto-ohjaajana Mikkelissä. Neuvosen mielestä opinto-ohjaajan työssä parasta on sen monipuolisuus, sillä yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen.
”Ja kyllähän se on niin, että opiskelijat ovat tämän työn suola! On hienoa olla opiskelijan matkalla mukana aina ensimmäisistä opiskelupäivistä valmistumiseen saakka.”

Kuva: Tuomo Räsänen
Teksti: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021