Skip to content
EtusivuAjankohtaistaSusanne Nuutiselle opiskelujen aloittaminen on ollut uuden alku

Susanne Nuutiselle opiskelujen aloittaminen on ollut uuden alku

06.04.2022

Parikymmentä vuotta samoja hommia tehnyt Susanne Nuutinen aloitti 44-vuotiaana uuden elämän – Itselle räätälöidyt opinnot Esedulla muuttavat uraa ja elämää. Moni ei tiedä, että Esedulla voi nykyään opiskella myös pienempiä opintokokonaisuuksia.

Kotkalainen Susanne Nuutinen teki 18 vuotta työtä kosmetiikan markkinoinnin ja koulutuksen parissa. Sitten hänestä alkoi tuntua siltä, että ulkoisen hyvinvoinnin sijaan hän haluaisi oppia lisää sisäisestä hyvinvoinnista. Muutamassa vuodessa Nuutinen on kouluttautunut uudelleen. Hän ei ole suorittanut yksittäistä isoa tutkintoa, vaan erilaisia pienempiä kokonaisuuksia.
”Parasta on ollut mahdollisuus koostaa oma, juuri minun näköiseni kokonaisuus”, Nuutinen kertoo tyytyväisenä.

Tällä hetkellä hän opiskelee Etelä-Savon ammattiopistossa elintapaohjausta, joka on yksi osa sosiaali- ja terveydenhuollon perustutkintoa. Nuutinen ei tarvinnut ammatillisesti kokonaista tutkintoa, joten hän oli positiivisesti yllättynyt siitä, että Esedussa voi nykyään opiskella myös pienempiä, itselle sopivia kokonaisuuksia.
”Kun googletin elintapaohjausta, Esedu löytyi aivan kärjestä. Koulutus vaikutti mielenkiintoiselta ja kattavalta.”

Nuutinen otti saman tien yhteyttä Eseduun. Hänelle räätälöitiin maaliskuusta toukokuun loppuun henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Elintapaohjauksen opintoihin sisältyy verkkotehtäviä, kertaustenttejä, oppimispäiväkirjan pitoa ja harjoitusasiakkaiden kohtaamista. Lopuksi on näyttö.

Aikuisopiskelija on tyytyväinen siihen, että opiskelu on ollut mahdollista, vaikka hän asuu Kotkassa ja käy töissä.
”Kaikki on järjestynyt helposti. Verkkoympäristössä tehtäviä voi tehdä omalla ajalla silloin, kun itselle sopii.”

Nuutisen opettajan Annu Huttusen mukaan on harmi, että monelle on jäänyt koulutusmahdollisuuksista ja opiskeluista vanhahtava mielikuva omien opiskeluaikojen takia. Kynnys opiskelemaan ryhtymiselle on korkea, jos ajattelee sen tarkoittavan aina monen vuoden lähiopintoja ja taukoa työelämästä.
”Monelle on suoranainen yllätys, minkälaista opiskelu tänä päivänä on. Enää ei olla niin opettajalähtöisiä, vaan tiimityöskentely ja verkko-opinnot ovat yleisiä.”

Huttusen mielestä pienempien opintokokonaisuuksien valitseminen Esedun runsaasta tarjonnasta palvelee sekä opiskelijoita että työnantajia.
”Elintapaohjauksen teema on ajankohtainen ja palvelee myös työelämää antaen esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille oikeanlaiset keinot motivoida ihmisiä muutokseen. Tutkinnon osa sopii myös itsensä ohjauksesta kiinnostuneille.”

Vaikka elintapaohjausta opiskelevat usein ne, joilla on jo koulutus sosiaali- ja terveysalalle, sitä voi opiskella kuka vaan. Sekä Nuutinen että Huttunen korostavat yksilöllisyyden merkitystä. Opiskelu on mielekkäämpää, kun se palvelee täsmällisesti juuri omaa työtä ja tavoitteita.

Nuutisella on jo selvät sävelet, miten hän aikoo omaksumaansa uutta tietoa käyttää. Hän aikoo hyödyntää elintapaohjausta nykyisessä työssään yksilövalmentajana sekä työn ulkopuolella

Opiskelu on ollut tärkeää työuran kannalta, mutta erittäin innostavaa myös itselle. Nuutinen, 47, sanoo suoraan, että hän on aloittanut uuden elämän.
”Olen niin innoissani tästä alasta ja uusista näkökulmista siihen, miten elämää voi elää. Tuntuu kuin ikääkin olisi lähtenyt vähän pois”, Nuutinen nauraa.

Tutustu tästä verkko-opiskelumahdollisuuksiimme

Uutinen julkaistu alunperin mainoksena Länsi-Savon printtilehdessä 5.4.

 

 

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021