Skip to content
EtusivuAjankohtaistaSosiaali- ja terveysalan ammattinimikkeiden rekisteröinnin muutokset

Sosiaali- ja terveysalan ammattinimikkeiden rekisteröinnin muutokset

04.06.2020

Tiedote ammattinimikkeen rekisteröinnin muutoksesta 15.6.2020 alkaen

Valviran sähköinen asiointi sosiaali- ja terveydenhuollon alan ammatillisen tutkinnon suorittaneille on otettu käyttöön. Vastuu ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta siirtyy valmistuneille opiskelijoille 15.6.2020 alkaen.

Ammattinimikkeen rekisteröinti koskee Esedussa seuraavan tutkinnon suorittaneita valmistuneita opiskelijoita:

  • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja ja perustason ensihoitaja)
  • Hieronnan ammattitutkinto

Opiskelijat hakevat itse 15.6.2020 alkaen oman ammattinimikkeen rekisteriin merkitsemistä Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammattinimikettä koskevan hakemuksen käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun.

HUOM. Rekisteröinti voi vaikuttaa työllistymiseen, joten sitä ehdottomasti kannattaa hakea. Rekisteröintiä voi hakea vasta valmistumisen jälkeen ja se on maksullista (1.6.2020 hinnasto: 40 euroa/rekisteröinti).

Valviran sähköisen asioinnin hakemusohjeet ja linkki sähköiseen asiointiin (verkkosivun lopussa ”Asioi verkossa”) löytyvät täältä Valviran sivuiltaSähköiseen asiointiin kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarvittaessa voi tehdä myös Valviraan postitettavan paperisen hakemuksen.

Hakemuksen ammattinimike: lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta valmistuneen kannattaa hakea molempia rekisteröintejä (terveydenhuollon ammattioikeus ja sosiaalihuollon ammattioikeus) samanaikaisesti, koska silloin niistä veloitetaan vain yksi käsittelymaksu. Rekisteröintiä haetaan ammattinimikkeellä ”lähihoitaja”.

Huom! Myös perustason ensihoitajat hakevat hakemuksella ammattinimikettä ”lähihoitaja”.

Hakemuksen ammattinimike: koulutettu hieroja

Hieronnan ammattitutkinnosta valmistuneet hakevat vain terveydenhuollon ammattioikeuden rekisteröintiä ammattinimikkeellä ”koulutettu hieroja”.

Tämänhetkinen oppilaitoksen tekemä yhteisvahvistuslistojen käsittely päättyy Valviralta kesäkuun 2020 lopussa ja vastuu ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta siirtyy oppilaitoksilta sieltä valmistuneille.

Tarvittaessa lisätietoja saat Valvirasta:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattioikeudet puh. 0295 209 550, arkisin klo 9-11.
  • Sosiaalihuollon ammattioikeusasiat: suosikki@valvira.fi 
  • Terveydenhuollon ammattioikeusasiat: terhikki@valvira.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021