Skip to content
EtusivuAjankohtaistaSirpa valmistui Esedulta ikävalmentajaksi

Sirpa valmistui Esedulta ikävalmentajaksi

20.12.2021

Sirpa Simonen valmistui Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta ensimmäisenä Ikävalmentajana (EAT) Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta. Simosella on takana pitkä kokemus kuntoutusalalta ja hän onkin kehittänyt omaa osaamistaan vuosien varrella.
”Esedun vanhustyön erikoisammattitutkinnon opinnoista kiinnostuin erään lehtiartikkelin tiimoilta. Opiskelun Esedulla aloitin vuoden 2021 alussa. Opinnot vanhustyön parissa oli todella mielenkiintoisia. Opinnoissani mielestäni huomioitiin entiset opintoni hyödykseni”, kertoo Simonen kokemuksiaan opinnoista valmistumisen kynnyksellä.

Simonen koki verkko-opiskelun mahdollisuuden itselleen mielekkäänä vaihtoehtona.
”Etäopiskelu on ollut minulle erinomaisen hyvä juttu. Olen voinut opiskella kotonani Teamsin kautta työni ohella. Myös opintojen näytöt olivat mielestäni helppo toteuttaa etänä videoiden ynnä muiden mahdollisuuksien avulla. Opettajat olivat hyviä ohjaajia ja tavoitettavissa aina tarvittaessa. Siitä kiitos heille.”

Erikoisammattitutkinto-opinnot antavat kokemusta alan vaativimpiin työtehtäviin.
”Ikävalmentajan opinnot ovat tuoneet minulle kykyä katsoa asioita kokonaisvaltaisesti ja varmuutta työhöni, johon kuuluu paljon itsenäistä asiakkaiden toimintakyvyn ja selviytymisen arviointia, kuntoutumisen suunnittelua sekä toiminnan kehittämistä.”

Simonen toivoo jatkossakin hoitoalan tulevaisuuteen mahdollisuuksia kehittää työtä ja tekemistä jatkuvasti.
”Oman työni tulevaisuus on osin riippuvainen tulevasta soteuudistuksesta ja sen hyvinvointialueiden jaotteluista. Toivon kuitenkin, että lähipalvelut pienissä kunnissa säilyvät ja myös oma työni jatkuu jollain muotoa.”

Loppuun Simonen haluaa muistaa hoitoalan muita tekijöitä ja kiittää heitä arvokkaasta työstä.
”Työnantajille haluaisin sanoa, että kannustakaa työntekijöitänne kehittämään osaamistaan ja itseään. Sekä muistakaa arvostaa tehtyä työtä. Muille opiskelijoille toivotan menestystä opintoihin.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Esedu

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021