Skip to content
EtusivuAjankohtaistaSimeon halusi hyödyntää amiksen mahdollisuudet edistääkseen opintojaan

Simeon halusi hyödyntää amiksen mahdollisuudet edistääkseen opintojaan

28.01.2020

ICT-asentajaksi opiskeleva Simeon Platonov valmentautuu parhaillaan Taitaja-semifinaaleihin, jotka kilpaillaan Oulussa tammikuun lopulla. Mutta palataan ensin hetki ajassa taaksepäin.

Keväällä 2018 9. luokkalainen Platonov oli isojen kysymysten äärellä: miksi haluaa isona ja mihin kouluun hakeutua yläkoulun jälkeen. Tietotekniikasta aina kiinnostunut nuori mies päätti hakea Etelä-Savon ammattiopisto Eseduun tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoon.
”Minua on aina kiinnostanut tietokoneet ja tietotekniikka. Ensimmäisen oman koneen taisin saada kuudennella luokalla, ja siitä lähtien ala on minua kiinnostanut.”

Nyt eletään kevättä 2020 ja Platonov on uusien kysymysten äärellä. Lähitulevaisuudessa siintää Taitaja-semifinaalit Tietokoneet ja -verkot kilpailulajissa sekä niiden jälkeen valmistuminen ICT-asentajaksi.
”Olen suorittanut opinnot ripeästi, ja saanut edistettyä niitä hyvin. Valmistun siis normaalia nopeammassa ajassa.”

Opintojen nopeuttaminen on vaatinut tulevalta tietoliikennetekniikan ammattilaiselta paljon omatoimisuutta ja motivaatiota opiskeluja kohtaan.
”Halusin käyttää kaikki Esedun tarjoamat mahdollisuudet hyväksi opintojen edistämiseksi.”

Mahdollisuuksia Platonov on todellakin hyödyntänyt. Opintoja on suoritettu muun muassa verkon kautta itsenäisesti opiskellen. Lisäksi hän on ehtinyt piipahtaa myös kansainvälisessä vaihdossa Maltalla.
”Maltan työharjoittelu edisti opintojani. Sen lisäksi olen ollut työelämäjaksoilla MPY:llä sekä Metatavulla.”
Platonovin osaaminen ja ahkeruus huomattiin viimeisellä työelämäjaksolla Metatavulla, sillä valmistumisen jälkeen hänellä odottaa siellä työpaikka.

Ennen valmistumista ja työelämään astumista on kuitenkin edessä Taitaja-kilpailut, joihin valmentautuminen on parhaillaan käynnissä.
”Olen saanut paljon apua opettajaltani Esa Lehkoselta valmentautumiseen, mutta omatoimisesti olen myös harjoitellut paljon.”
Aiempien vuosien Taitaja-semifinaalien tehtävät ovatkin olleet yksi Platonovin valmentautumiskeino, niitä on tehty ja harjoiteltu paljon viime kuukausina.
”En osaa sanoa, mikä olisi yksi tietty vahvuuteni. Kilpailuja varten on täytynyt harjoitella paljon ja monipuolisesti eri asioita, kuten nettipalvelimien pystyttämistä esimerkiksi Linuxille tai Windowsille.”

Platonov on ehtinyt paljon vajaaseen pariin opiskeluvuoteen.
”Opintojen edistämiseksi ja tulevaisuuteen tähdäten olen myös suorittanut AMK-kursseja omalta alalta.”
Mitkä sitten ovat nuoren ammattilaisen tulevaisuuden haaveet?
”Joskus haluaisin lähteä jatko-opiskelemaan, joko yliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Mutta ensin hankitaan lisää kokemusta työelämästä. Haluan kehittyä vielä lisää omalla alalla.”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021