Skip to content
EtusivuAjankohtaistaRosalinan tie vei amiksen kautta yrittäjäksi

Rosalinan tie vei amiksen kautta yrittäjäksi

18.06.2019

Mikkeliläisessä parturikampaamossa työskentelee iloinen ja ammattitaitoinen nuori nainen vasta-alkaneena yrittäjänä. Rosalina Nyberg valmistui Etelä-Savon ammattiopisto Esedusta parturi-kampaajaksi joulukuussa 2018.

Ennen kuin Nybergin polku vei hänet ammattiopistoon, opiskeli hän lukiossa ja valmistui ylioppilaaksi.
”Tiesin jo yläkoulussa, että haluan työskennellä kauneuden parissa, joko kampaajana tai kosmetologina. Hakeuduin kuitenkin ysillä lukioon, sillä en aivan varma ollut omasta tulevaisuuden ammatistani.”

Lukion jälkeen palo työskennellä hius- ja kauneudenhoitoalalla ei ollut sammunut, joten Nyberg päätti hakeutua opiskelemaan Esedulle.
”Olen aikana rakastanut laittaa ihmisten hiuksia ja nauttinut kaikesta kauneuteen liittyvästä, joten opiskelupaikka alalla oli unelmieni täyttymys.”

Ammatillisiin opintoihin kuuluu vahvasti myös opiskelu työelämässä.
”Aloitin ensin Groove Stylessä kesätöissä. Perustin opintojeni aikana koulussa NY-yrityksen, jonka avulla aloitin yrittäjänä toimimisen harjoittelupaikassani.”
”Ensin jännitti miten oman yrityksen pyörittäminen lähtee käyntiin, mutta pääsin kuitenkin heti alussa yrittäjyyden makuun. Sain koulusta hyvän avun NY-yrityksen käynnistämiselle ja työpaikkaohjaajani Sanna on ollut todella iso tuki.”

Nyberg pyöritti omaa NY-yritystään opiskelujen lomassa. Tällä hetkellä hän työskentelee parturikampaamo Groove Stylessä sopimusyrittäjänä.
”NY-yrittäjyyden kautta sain niin sanotusti pehmeän laskun yrittäjänä toimimiseen. Oman yrityksen pitäminen on todella kiitollista, siinä todella tajuaa oman työnsä arvon.”

Hiusalan tuoreesta ammattilaisesta paistaa ylpeys omasta työstään.
”Rakastan omaa työtäni. On suuri ilo tuottaa asiakkaille hyvää mieltä. Paras fiilis on silloin, kun näkee asiakkaan lähtevän penkistä positiivisena ja ennen kaikkea itsevarmana.”
Tuleville yrittäjille ja ammattilaisille Nyberg haluaa antaa muutaman vinkin:
”Kukaan ei ole syntynyt alansa ammattilaiseksi, itsekin opin koulussa ammattilaiseksi. Kehityt omassa työssäsi ainoastaan harjoittelemalla ja tekemällä. Eli rohkeasti vain yrittämään!”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021