Skip to content
EtusivuAjankohtaistaReissuEllu -hanke: Yrityskumppanit 3/2021

ReissuEllu -hanke: Yrityskumppanit 3/2021

26.03.2021

Tämänkertaisessa yritysesittelyssä tutustutaan kahteen toimijaan, jotka ovat osaltaan vahvistamassa ReissuEllu hankkeen liikkuvaa oppimisympäristöä. Kommunikointikeskus Kipinä Oy on puheterapia-alan asiantuntijayritys, joka tarjoaa tukea ja kuntoutusta puhevaikeuksista kärsivien ihmisten kommunikoinnin haasteisiin. CareCare Oy valmistaa ikäihmisten omaehtoista liikkumista ja vanhustenhoitoa tukevia pitosukkia sekä liukusiirtimiä.

Rikasta kommunikointia apuvälineiden avulla
Kommunikointikeskus Kipinä tuottaa kommunikoinnin apuvälineitä puheen tueksi ja sen kehittämiseen. Yrityksellä on laaja valikoima eri-ikäisille käyttäjille suunnattuja tuotteita, jotka edistävät kielellistä kehitystä, sanaston muodostumista ja puheen tuottamista. Yritys valmistaa esimerkiksi monipuolisia, asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä kommunikointikansioita ja –taulustoja, joiden tukisanojen ja -kuvien avulla käyttäjän kommunikointimahdollisuudet laajenevat. Tarvittaessa tukivälineiden avulla voidaan myös korvaavat puuttuvaa puhetta. Lisäksi Kipinäkeskus tarjoaa puheterapia-alan koulutuksia.

Turvallisempaa liikettä
CareCare Oy on Joensuussa toimiva yritys, joka valmistaa jarrusukkia ja liukusiirtimiä turvallista liikkumista ja paikasta toiseen siirtymistä varten. Jarrusukkien avulla ikäihminen voi liikkua omaehtoisesti erilaisilla alustoilla ja esimerkiksi kosteissa suihkutiloissa. Sukat valmistetaan hengittävästä, verkkomaisesta materiaalista, ja ne voidaan rullata jalkaan esimerkiksi villasukkien päälle.
CareCaren liukusiirrin on ohut kalvo, joka poistaa kitkaa potilaan ja alustan väliltä. Liukusiirtimen avulla hoitohenkilöstö voi vaivattomammin siirtää potilaan sängyltä toiselle tai pyörätuoliin.

Tutustu lisää:
Kipinäkeskus Oy
CareCare Oy

Lisätietoja:
Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu, teija.raiha@esedu.fi,+358 44 7115826
Kirsi Mättölä, Yrityskehittäjä, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, kirsi.mattola@mikseimikkeli.fi, +358 440 361606

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021