Skip to content
EtusivuAjankohtaistaReissuEllu-hanke: Uutiskirje 9/2021

ReissuEllu-hanke: Uutiskirje 9/2021

22.12.2021

Rauhaisaa joulun aikaa

Vuosi 2021 alkaa olla loppumaisillaan ja laskeudumme rauhalliseen joulun viettoon. Kulunut vuosi on ollut vaihderikas koronapandemian suhteen, mikä on mullistanut arkeamme hyvin monella eri tavalla. Vuoden alussa koronatilanne oli maassamme rauhallinen, mutta helmikuun loppupuolella tartuntatilanne pahentui uudelleen. Hallitus joutui toteamaan tarpeen tiukemmista toimenpiteistä koronapandemian ehkäisyssä. Poikkeusolot astuivat voimaan maaliskuun alussa ja valmiuslaki otettiin uudelleen käyttöön. Kesää kohden koronatilanne helpottui ja monia lähes kahden vuoden tauolla olleita tapahtumia pystyttiin järjestämään koronaturvallisesti. Syksyn mittaan koronatilanne on valitettavasti jälleen pahentunut ja juuri tällä hetkellä hallitus pohtii tiukempien toimenpiteiden ja rajoitteiden käyttöönottoa koronapandemian pysäyttämiseksi ja terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseksi.

Terveys- ja hyvinvointiauto ReissuEllu on liikennöinyt Essoten toiminta-alueella kuluneen vuoden aikana poikkeusolosuhteita ja heinäkuun lomakuukautta lukuun ottamatta. ReissuEllu -hankkeen puitteissa toteutimme Pieksämäen kaupungin kanssa yhteistyössä pienimuotoisen pilotoinnin Virtasalmella ja Jäppilässä. Joulukuussa pääsimme myös käynnistämään ikäihmisten perhekoteihin perehtymisen ja sitä kautta jouluaiheisten viriketuokioiden toteuttamisen perhekotien henkilöstölle ja asiakkaille.

ReissuEllu – Hyvinvointia tukeva oppimisympäristö -hankkeelle on myönnetty pilotoinnin ja konseptin rakentamisen toteuttamiseen lisäaikaa 31.5.2022 asti. Jatkamme tulevana keväänä liikennöintiä tuttuun tapaan Essoten toiminta-alueella ja pyrimme lisäksi kehittämään viriketoimintatuokioita yhteistyössä perhekotien kanssa. Toimintaa tullaan keväällä tarkastelemaan niin tulevaisuuden, liikkuvan ReissuEllun konseptin kuin laajemmin Etelä-Savon hyvinvointialueen näkökulmasta.

Lämmin kiitos kaikille ReissuEllun asiakkaille, kyläyhteisöille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta. ReissuEllu -hankkeen väki toivottavaa rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Mitä jouluna toivoisin,
pukin pajasta pyytäisin?
Pyytäisinkö paitasen, auton, nuken, hevosen?
Pyydän ilon, onnen aikaa,
ja sulle suurta joulun taikaa!

Yhteystiedot:
Teija Räihä, Projektipäällikkö, Esedu
teija.raiha@esedu.fi, puh. 044 711 5826

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021