Skip to content
EtusivuAjankohtaistaRaviradantiellä pelattiin sählymestaruudesta

Raviradantiellä pelattiin sählymestaruudesta

24.05.2022

Toukokuun lopulla Mikkelin Raviradantien toimipisteellä pelattiin säbäturnaus. Turnauksen tarkoituksena oli, että voitokkain opiskelijajoukkue pelasi lopuksi vielä henkilökunnan joukkuetta vastaan koko turnauksen voitosta.

Säbäturnaus järjestettiin talkoohengessä ja mukana järjestelyissä olivat myös ESLin ja Mikkelin Teatterin hanke ”Liike ja Tunne- Tunnetta liikkeellä”.

Salibandyä on pelattu Raviradantien toimipisteellä aiemminkin turnauksen muodossa, mutta nyt muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen säbäturnaus herätettiin jälleen eloon. Pihalle oli rakennettu pelikaukalo ja taustamusiikki toi hyvää pelitunnelmaa niin pelaajille kuin peliä katsovalle opiskelijayleisöllekin.

Säbäturnauksen järjestäjiin kuuluvat Raviradantien toimipisteen kuraattori Laura Anttila ja yto-ohjaaja Katja Saikkonen, jotka olivat tyytyväisiä turnaukseen. Myös opiskelijoiden kasvoilta näki iloisia ilmeitä säbäturnauksen tuomasta erilaisesta perjantain iltapäivästä.
”Tämä lähti oikeastaan opiskelijoiden toiveesta. Me vähän kyselimme tuossa vuoden vaihteessa, että mitä yhteisöllistä tekemistä opiskelijat haluaisivat ja opiskelijat toivoivat sählyn pelaamista ja vieläpä henkilökuntaa vastaan, niin mehän lähdettiin sitten sitä suunnittelemaan”, kertoo Anttila.

Laura ja Katja toteavatkin lähes yhteen ääneen, että säbäturnauksen perinpohjainen tarkoitus oli yhteisöllisyyden luominen.
”Oli hienoa huomata, kun tätä tapahtumaa alettiin järjestämään, miten upea yhteisöllisyys täällä meillä on jo olemassa. Opettajatkin lähtivät innokkaasti mukaan järjestämään ja saatiin henkilökunnan joukkuekin hyvin kasaan.”

Saukkosen mielestä tällaisilla tapahtumilla on merkitystä. Hän itsekin pelasi henkilökunnan joukkueessa.
”Kyllä minä pidän tällaista yhdessä tekemistä todella tärkeänä. Saadaan jotain muutakin tekemistä opiskelun oheen ja saadaan jotain kivaa tähän opintokauden loppuun.”

Voittajajoukkueelle uusi hieno kiertopalkinto

Uudistetussa säbäturnauksessa turnauksen voittajajoukkue sai kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoiden Henna Hammarenin, Atso Kahilaisen ja Kalmer Laasin yhdessä suunnitteleman ja tekemän upean kiertopalkinnon.
”Se on todella upeasti suunniteltu palkinto. Siihen on liitetty mukaan kaikki Raviradantiellä olevat alat, mitä tällä tontilla on”, kertoo Anttila.

Koko turnauksen voitosta henkilökuntaa vastaan oli pelaamassa Rak21 -joukkue, joka oli vahvistettu myös muutamalla pintakäsittelyopiskelijalla. Jännittävän säbäturnauksen voiton vei loppujen lopuksi kuitenkin henkilökunnan joukkue. Hopealle jäänyt joukkue ei kuitenkaan palkinnotta jäänyt. Koko porukka palkittiin Saimaa Stadiumin seinäkiipeilylahjakorteilla.

Teksti ja kuva: Milla Hirvonen, markkinoinnin harjoittelija

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021