Skip to content
EtusivuAjankohtaistaPitkän työuran tehnyt Kati päätti hakea uutta osaamista oppisopimuksella

Pitkän työuran tehnyt Kati päätti hakea uutta osaamista oppisopimuksella

09.06.2020

Pieksämäellä vuosikymmeniä toiminnassa ollut Checkmark työllistää alueella useita kymmeniä työntekijöitä. Yksi yrityksen pitkäaikaisista työntekijöistä on Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla merkonomiksi opiskeleva Kati Tiilikainen.

”Olen työskennellyt Checkmarkilla jo 15 vuotta. Aloitin työt täällä konepuolella, josta siirryin tarkastuspuolelle ja tein kesälomatuurauksia myös huollon puolella.”
”Opinnot Esedulla päätin aloittaa, kun siirryin huollon puolelle töihin. Varaosien myynti on yksi osa nykyisistä työtehtävistäni.”

Tiilikainen aloitti merkonomin opinnot noin vuosi sitten. Liiketoiminnan perustutkintoa hän päätti lähteä opiskelemaan oppisopimuksella.
”Lähipäiviä meillä on noin kerran kuussa. Tämä sopii hyvin päivätöissäkäyvälle.”

Oppisopimusopinnoista ei Tiilikaisen mukaan monipuolisuutta puutu.
”Olen päässyt esimerkiksi toteuttamaan projektityönä meille tänne töihin merikonttien hankinnan. Projektissa minun täytyi tehdä kaikki alusta loppuun: tarjouspyynnöistä itse konttien hankintaan.”

Ammatillisen koulutuksen eri mahdollisuudet ovat myös oppisopimusopiskelijalle tulleet tutuiksi.
”Olin niin sanotusti kansainvälisellä jaksolla Checkmarkin Ruotsin myyntikonttorissa, jossa kahden viikon ajan opiskelin muun muassa asiakaspalvelua ruotsin kielellä, tilauksia sekä muuta myyntiin liittyvää. Kävimme myös tekemässä kassapöytien asennuksia ja huoltoja.”

Aikuisiällä opiskelussa parasta Tiilikaisen mielestä on se, että ymmärtää ottaa opinnot siten, että teet sitä juuri itsellesi.
”Se motivoi tekemään opintoja eteenpäin myös iltaisin työpäivien jälkeen.”

Checkmarkilla on Pieksämäellä 40 työntekijää. Yritys valmistaa esimerkiksi kassapöytiä sekä palvelupistekalusteita myymälöihin. Kevään koronavirusepidemia toi omat tarpeensa yritykselle, sillä esimerkiksi kauppoihin tarvittiin suojapleksejä myyntitiskien eteen.
”Toivon, että tulevaisuudessa töitä riittää Checkmarkilla ja saan käyttää vuosien aikana karttunutta ammattitaitoani hyödyksi.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Tuomo Räsänen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021