Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOsaamisen syventämistä verkko-opinnoilla

Osaamisen syventämistä verkko-opinnoilla

21.10.2021

Johanna Saarelma halusi kouluttautua lisää liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Etelä-Savon ammattiopisto Esedulle hän päätyi opiskelemaan Elintapaohjauksen opintoja verkko-opintojen muodossa.

”Halusin syventää omaa ammattitaitoani. Näen myös, että tulevaisuudessa yhä enemmän tarvitaan elintapaohjaajia, sillä kansakuntamme elintavat ja tottumukset ovat muuttuneen vuosien myötä. Riskiryhmään kuuluvia kansalaisia on yhä enemmän, joille elintapojen muutos on välttämätöntä ja tarvitsevat siihen apua. Mutta riittääkö ammattitaitoisia auttajia, jotka kulkevat heidän vierellään elintapamuutoksen matkalla? Minä ainakin haluan kantaa korteni kekoon ja olla auttamassa kansakuntaamme voimaan paremmin. Haluan olla se ammattitaitoinen vierellä kulkeva elintapaohjaaja ja siksi halusin opiskella lisää.”

Miksi sitten Saarelma päätyi juuri Esedulle ja suorittamaan opintoja verkon välityksellä?
”Minulle verkko-opiskelu oli paras vaihtoehto, koska asun Vantaalla. Muulla tavoin en olisi voinut näitä opintoja suorittaa. Verkko-opiskelu antoi myös vapauden opiskella juuri silloin, kun se omaan aikatauluun sopii parhaiten.”

Opinnot Esedulla sisälsivät muun muassa itseopiskelua annettujen materiaalien pohjalta, mutta myös työelämässä opiskelua.
”Parasta oppimista omalla kohdalla oli se, että jo heti alussa pääsin harjoittelemaan oppimaani käytännössä. Itselläni oli harjoittelupaikan lisäksi myös oma asiakas, joka kulki kanssani koko opintojeni ajan. Käytännön harjoitustehtävät teimme hänen kanssaan ja samalla oma elintapaohjaajan ammattitaitoni lisääntyi ja sain varmuutta ohjaamiseen. Opintojeni loppupuolella sovittiin itse näyttökoe, joka on edellytys tutkinnon osan suorittamiselle.”

Saarelma tietää jo, miten tulevaisuudessa aikoo hyödyntää elintapaohjauksen opintoja omassa työssään, mutta myös ehdottomasti käyttää oppeja hyödyksi myös omassa arjessaan.
”Suosittelen elintapaohjauksen verkko-opintoja niille, jotka työskentelevät liikunnan, hyvinvoinnin sekä terveydenhuollon alalla. Myös työhyvinvoinnin parissa työskenteleville tästä voisi saada paljon työkaluja omaan työhön.”
”Oman harjoittelujaksoni aikana näin ja koin, että moni ihminen tarvitsee tukea elintapojen muutosmatkalla ja siksi meitä elintapaohjaajia tarvitaan. Kannustan vahvasti tämän tutkinnon osan suorittamiseen, mikäli yhtään koet, että haluat olla vaikuttamassa kansakuntamme hyvinvointiin.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Johanna Saarelma

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021