Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOsaamisalaopinnoista monipuolista osaamista

Osaamisalaopinnoista monipuolista osaamista

07.05.2019

Sanna Pulliainen valmistui Etelä-Savon ammattiopisto Esedusta suun terveydenhoidon osaamisalasta toukokuussa. Pulliaisella on ennestään jo sosiaali- ja terveysalan tutkinto taskussa, sillä hän on valmistunut vanhustyöhön erikoistuen alalta muutamia vuosia sitten.

Suun terveydenhoito on aina kiinnostanut Pulliaista. Omassa perheessäkin osaamista alalta löytyy, sillä oma tytär työskentelee suuhygienistinä.
”Halusin alun alkaen suuntautua suunhoidon puolelle, mutta silloin ei lähialueella ollut mahdollisuutta alan opintoihin, joten erikoistuin sosiaali- ja terveysalan opinnoissa vanhustyöhön.”

Sosiaali- ja terveysalalta valmistumisen jälkeen Pulliainen on työskennellyt Pieksämäen kaupungilla vanhusten parissa, hoiva- ja kuntoutusosastoilla.
”Nyt suun terveydenhoidon opintojen jälkeen aloitan työt Pieksämäen kaupungilla hammashoidon puolella.”

Sosiaali- ja terveysalan moniammattilainen kiinnostui alasta aikoinaan siksi, koska haluaa omalta osaltaan edistää ihmisten terveyttä.
”Minusta on hienoa, että pystyn omalla työlläni auttamaan ihmisten hyvinvoinnissa, ja se on myös hammashoitajan työssä yksi tärkeimpiä ominaisuuksia mielestäni.”
”Olen myös omillani ihmisten parissa. Valmiudet asiakaspalveluun tulee olla myös hammashoitajan työssä. Palvelun laatu täytyy olla erinomaista, olit sitten töissä julkisella tai yksityisellä puolella.”

Pulliainen on silmin nähden nauttinut niin opinnoistaan kuin alalla työskentelystäkin.
”Työnä hammashoitajan työ on hyvin vaihtelevaa. Jokainen päivä työpaikalla on erilainen! Lisäksi päivätyö on minulle pelkkää plussaa.”
”Pääsin opintojen aikana yhdessä opiskelukaverini kanssa toteuttamaan Mikkelin I Apteekille suunterveyden hoitoon liittyvän teemapäivän.”
”Esittelimme apteekin tiloissa erilaisia suunhoidon välineitä ja tuotteita sekä ohjasimme asiakkaita. Päivä oli meille todella opettavainen. Saimme perehtyä apteekin tuotteisiin etukäteen, ja saimmekin paljon arvokasta oppia meille ennestään tuntemattomista tuotteista.”

Hammashoidon alana Pulliainen näkee kehittyvän tulevaisuudessa.
”Tulevaisuudessa ala tulee varmasti muuttumaan paljon. Välineet kehittyvät, joten hammashoitajan tulee pysyä ajan hermoilla ja kehittää osaamistaan koko ajan.”
”Suun terveydenhoito on todella tärkeä asia, sitä ei voi liikaa korostaa.”

Pulliainen haluaakin lopuksi antaa omat vinkkinsä jokaiselle oman suun hyvinvoinnin edistämiseksi:
”Muista harjata hampaat kahdesti päivässä, siitä ei voi laistaa. Lisäksi kannattaa jättää turha napostelu pois, ja satsata säännölliseen ruokailuun.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Paula Kaukorinne

Kuvateksti: Kuvassa Sanna Pulliainen yhdessä opiskelukaverinsa Anna Rautiaisen (vas) kanssa apteekissa järjestetyssä teemapäivässä.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021