Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijoille kehitetty infopaketti jatko-opinnoista

Opiskelijoille kehitetty infopaketti jatko-opinnoista

16.02.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on kehitetty opinto-ohjaajien käsissä virtuaalinen infopaketti jatko-opintoihin liittyen. Infopaketti on rakennettu Thinglink-alustalle.
”Opinto-ohjaajien kesken mietimme erilaisia keinoja, joilla saisimme jo opintojen alkuvaiheessa opiskelijamme kiinnostumaan jatko-opinnoista. Halusimme kehittää jotain uutta perinteisten luokkaohjaustuntien lisäksi”, kertoo Esedun opinto-ohjaaja Helena Teittinen.

Thinglink-alustalta löytyvä materiaali on suunnattu kaikille Esedun opiskelijoille. Jokainen voi liikkua ympäristössä itsenäisesti ja tutustua tietopaketin tarjontaan.
”Opiskelijamme voivat lähteä jatkamaan opintojaan esimerkiksi ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Vaihtoehtona on myös toisen ammatillisen perustutkinnon tai mahdollisesti ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen”, opinto-ohjaaja Sanna Siitonen avaa jatko-opintojen kirjoa.

Jatko-opintoihin jokainen voi suunnata heti valmistumisen jälkeen tai myöhemmin kun työkokemusta on karttunut.
”Olemme kasanneet ympäristöön myös entisten opiskelijoidemme tarinoita siitä, miten he ovat Esedun jälkeen päätyneet omiin jatko-opintoihinsa. Sen lisäksi ympäristöstä löytyy esimerkkejä, mistä kannattaa aloittaa ja mitä asioita on hyvä huomioida, jos jatko-opinnot kiinnostavat”, kertoo Teittinen.

Opinto-ohjaajat ovat luoneet alustalle myös infopaketin hakeutumiseen liittyen.
”Materiaalista löytyy muun muassa tietoa pisteytyksistä ja valintakokeista. Asiat esitetään monipuolisesti eri muodoissa: videoina, animaatioina ja ihan perinteisinä Power Point -esityksinä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että oma opinto-ohjaaja auttaa ja neuvoo aina kaikissa jatko-opiskeluasioissa”, sekä Siitonen että Teittinen muistuttavat.

Sisällön ovat tuottaneet Esedun opinto-ohjaajat Sanna Siitonen ja Helena Teittinen. Apuna Thinglink-ympäristön teknisenä asiantuntijana on ollut Esedun opettaja Olli Anttonen. Mukana on myös datanomiopiskelijan koostama video.

Tutustu jatko-opintojen tietopakettiin

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021