Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 22.5.2020

Opiskelijatiedote 22.5.2020

22.05.2020

Olemme kasanneet opiskelijoille tärkeitä asioita oheiseen tiedotteeseen. Tulemme tiedottamaan opiskelijoita ja huoltajia säännöllisesti Wilman kautta. Tässä tiedotteessa aiheina mm. yhteinen aamukahvihetki, toukokuun ruokakassijako ja valmistujaisjuhla sekä tutorhaku ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Esedulaisten yhteinen aamukahvi maanantaina klo 9

Esedun opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen Teams-aamukahvi on jälleen ensi viikon maanantaina 25.5. klo 9. Kysymyksiä voit taas lähettää Padletiin. Kysykää ja kommentoikaa rohkeasti!

Kuulet ensi maanantaiaamun Livessä asiaa opiskeluterveydenhuollosta, kesäajan opinnoista, Pieksämäen uusista tiloista sekä markkinoinnista ja etänä pidettävästä valmistujaisjuhlasta.

Heti yhteisen aamukahvihetken jälkeen on mahdollista jäädä hiljaiseen hetkeen, jonka meille tuottaa oppilaitospastorimme Jaana Pietiläinen.

Ensi maanantain Liveen pääset osallistumaan seuraavan linkin kautta: Osallistumislinkki.

Toukokuun ruokakassijako (huomioi tämä, jos olet tilauksen tehnyt)

Toukokuun ruokakassit voi noutaa seuraavasti Mikkelissä ja Pieksämäellä tiistaina 26.5.

Jaamme ruokakassit ennakkotilausten mukaan:

 • Kuusitiellä, Pieksämäellä ti 26.5. klo 10-13
 • Raviradantie 8-10:ssä, Mikkelissä ti 26.5. klo 11-16 (HUOM! Aiemmin ilmoitettu jakopaikka muuttunut)

Muistathan noudattaa noudon yhteydessä ohjeita ja turvaväliä! Ethän tule sairaana noutamaan kassia, vaan huolehdit jonkun toisen noutamaan kassin puolestasi.

Entteristä saat neuvontaa ja opastusta verkko-opintoihisi

Entterin etäohjaus toimii päivittäin seuraavasti:

 • ma klo 12-16 ja klo 19-20
 • ti klo 12-16
 • ke klo 14-18
 • to klo 10-16 ja klo 20-21
 • pe klo 8-12

Kirjoita viestin Chattiin, keskustelualustalle tai liity suoraan videopalaveriin päivystäjän opettajan kanssa.

Liity Entteri Tiimiin linkin kautta.

Entteri tiimin löydät myös Teamsin tiimeistä.

Entterin etäohjaus toimii päivittäin seuraavasti:

 • ma klo 12-16 ja klo 19-20
 • ti klo 12-16
 • ke klo 14-18
 • to klo 10-16 ja klo 20-21
 • pe klo 8-12

Kirjoita viestin Chattiin, keskustelualustalle tai liity suoraan videopalaveriin päivystäjän opettajan kanssa.

Päivystyksen lisäksi

Päivystyksen ulkopuolisina aikoina voit tavoitella Entterin henkilökuntaa puhelimella, sähköpostilla osoitteella eEsedu@esedu.fi tai Whatsapp- ja Wilma-viestein.

Entterin henkilökunta:

 • Leila Buur puh. 044 711 5843
 • Jorma Flinkman puh. 044 711 5486
 • Mervi Gynther puh. 050 389 1250
 • Paula Kaukorinne puh. 044 711 5678
 • Jussi Luukkonen puh. 040 305 6634
 • Leena Nurminen puh. 050 389 0654
 • Kaisa Reunanen puh. 044 711 5615

Chilledu – opiskelijatoimintaa arkisin etänä

Opiskelijatoiminnan tila ChillEdu on auki myös ensi viikolla ma-ke ja pe klo 10.30-11.30. Pidä tauko etäopiskeluista ja tule tapaamaan opiskelijakavereitasi, vaihtelemaan kuulumisia ym. Opiskelijatoiminnan ohjaaja Sanna on paikalla joka tapaamisessa.

ChillEduun pääset liittymään Teams-linkin kautta.

Pieksämäen kaupunki tiedottaa: kirjastopalvelut

Pieksämäen kaupunginkirjasto aloittaa aineistojen uloslainauksen. Kirjastojen ovet aukeavat hallitusti ja asteittain 1.6.

Lumme-kirjastojen kirjastotilat avataan aikaisintaan 1.6.2020 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti. Toistaiseksi kaikki toimipisteet ovat suljettuina, kirjastoautot eivät aja, eivätkä omatoimikirjastot ole käytössä. Valtioneuvoston päätöksellä kirjastotilojen avaaminen hallitusti ja asteittain on mahdollista 1.6.2020 alkaen.

Mikkelin kaupunki tiedottaa:

Kirjastot

Kirjastot aukeavat yleisölle 1.6.2020 alkaen. Kirjaston toiminta järjestetään niin, että valtioneuvoston ohjeistukset huomioidaan ja kirjastossa käyminen on turvallista. Varausten nouto käynnistyy maanantaina 11.5.2020 paitsi Otavan kirjastossa, josta noudot ovat mahdollisia 15.5.2020 alkaen.

Ulko- ja sisäliikuntapaikat

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti ulkoliikuntapaikat avataan Mikkelissä 14.5.2020 alkaen niin, että noudatetaan 10 henkilön rajaa 31.5.2020 asti, jonka jälkeen maksimihenkilömäärä on 50 henkilöä.  Kesän maksulliset käyttövuorot ulko- ja sisäliikuntapaikoilla sekä kuntosaleilla alkavat 1.6.2020 alkaen. Uimahallit avataan yleisölle 6.8.2020. Liikuntapaikoilla tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, huomioida turvavälit ja sallitut henkilömäärät.

Museot sekä nuoriso-, kerho- ja harrastetilat

Museot avautuvat porrastetusti 1.7.2020 alkaen. Nuoriso-, kerho- ja harrastetiloja voidaan avata tarpeen mukaan 1.6.2020 alkaen. Toiminnan avaaminen tapahtuu turvallisesti valtioneuvoston ohjeistukset huomioiden.

Kela tiedottaa: Vastavalmistunut hakee työttömyysetuutta nopeimmin verkossa

Keväällä opintonsa päättävän kannattaa ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon, jos töitä ei ole heti tarjolla. On tärkeää noudattaa TE-palvelujen ohjeita ja pitää työnhaku voimassa. Työttömyysetuushakemus on nopeinta jättää Kelan asiointipalvelussa.

Vastavalmistunut voi jättää työttömyysetuushakemuksen heti, kun hän on ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. Työttömyysetuutta ei voida maksaa, jos ei ole ilmoittautunut TE-toimistoon. Kela maksaa työttömyysturvaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien, koska omavastuupäivät on poistettu koronaepidemian takia 6.7. asti.

Vastavalmistunut voi saada Kelasta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Tyypillisesti vastavalmistuneelle maksetaan työmarkkinatukea. Jos hakija on valmistunut ammatillisesta koulutuksesta ja hänellä on riittävästi työhistoriaa, hänelle voidaan maksaa peruspäivärahaa. Työttömyyskassa voi maksaa myös ansiopäivärahaa, jos hakija kuuluu kassaan ja hänellä on riittävästi työhistoriaa.

Työmarkkinatukea koskevat hieman eri ehdot kuin peruspäivärahaa. Työmarkkinatuki on tarveharkintainen eli tuen suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi vanhempien tulot, jos hakija asuu heidän kanssaan samassa taloudessa.

Jos työttömyys jatkuu

Kelaan pitää ilmoittaa, jos työttömyys jatkuu. Helpointa on tehdä ilmoitus verkossa. Ilmoitukseen merkitään työttömyyspäivät sekä esimerkiksi satunnaiset osa-aika- ja keikkatyöt. Jos työttömyysturvan saajalla on tuloja, ne sovitellaan yhteen työttömyysetuuden kanssa. Alle 300 euron kuukausitulot eivät vaikuta työttömyysetuuden määrään.

Myös asumistukea voi hakea

Vastavalmistunut voi hakea myös yleistä asumistukea. Yleinen asumistuki myönnetään yhteisesti koko ruokakunnalle eli tukeen vaikuttavat ruokakunnan yhteenlasketut asumismenot ja tulot. Oikeutta asumistukeen ja sen määrään voi arvioida asumistuen laskurilla.

Vastavalmistuneella voi olla oikeus myös toimeentulotukeen. Työttömyysturvaa ja asumistukea on aina haettava ennen toimeentulotukeen turvautumista. Perustoimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki. Sen määrään vaikuttavat kaikki asiakkaan ja hänen perheensä käytettävissä olevat tulot ja varat, kuten pankkitilillä olevat säästöt.

Lisätietoja Kelan sivuilta

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021