Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijat mukana sisustamassa Metsätähden vuokrahuoneistoja

Opiskelijat mukana sisustamassa Metsätähden vuokrahuoneistoja

07.11.2019

Suomenniemen entiseen palvelutalo Metsätähteen on rakennettu vuokrahuoneistoja. Tänä syksynä vuokrahuoneistoja esiteltiin suurelle yleisölle. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun tekstiili- ja muotialan sekä taideteollisuusalan opiskelijat vastasivat muutaman huoneiston sisustamisesta esittelykuntoon.

”Suomenniemen aluetoimikunta pyysi meitä apuun. Valmistimme pari huoneistoa täältä asuttavaan kuntoon. Kalusteet eivät kuitenkaan jääneet tuleville asukkaille, vaan tarkoituksena oli esitellä kuinka vanhat palvelutalon huoneistot taipuvat vuokra-asunnoiksi”, kertoo opettaja Päivi Särkkä-Lehkonen.

Huoneistot kalustettiin yhteistyössä Mikkelin toimintakeskuksen kanssa, josta lainattiin tarvittavia kalusteita Metsätähteen.
”Osa käytetyistä tekstiileistä on opiskelijoidemme valmistamia. Halutessaan tuleva vuokralainen voi myös ostaa kalusteet toimintakeskukselta itselleen”, kertoo Särkkä-Lehkonen.

Yksi sisustuksesta vastanneista opiskelijoista on tekstiili- ja muotialan opiskelija Sari Puustinen.
”Opiskelen mittatilausompelijaksi ja sisustustekstiilien valmistajaksi, joten tämä tukee omia opintojani todella hyvin.”

Puustisen lisäksi Metsätähden huoneistojen sisustamisen parissa työskenteli toinen tekstiili- ja muotialan opiskelija Suvi Liimatta, joka oli myös tyytyväinen annettuun projektiin.
”Tämä on ollut todella mielenkiintoinen projekti. Toimintakeskus yhteistyökumppanina antoi mukavia lisähaasteita, sillä etukäteen ei tiedetty mitä aarteita sieltä huoneistoihin löytyy.”

Metsätähden asunnot omistaa Mikkelin kaupunki ja Suomenniemen tukiasuntoyhdistys. Niiden vuokraamista voi tiedustella Mikalolta.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Suvi Liimatta (vas) sisustamassa Metsätähden yksiötä yhdessä opettajansa Päivi Särkkä-Lehkosen kanssa.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021