Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijat ja työelämä kohtasivat rekrymessuilla

Opiskelijat ja työelämä kohtasivat rekrymessuilla

03.04.2019

Sosiaali- ja terveysala järjesti Mikkelissä omat rekrymessut Otavankadun toimipisteessä maaliskuussa. Rekrymessuille osallistui useita eri työnantajia.

Mikkelin Vetrean yksiköstä messuständillä olivat mukana lähihoitaja Sanna Ovaskainen sekä yksikön päällikkö Kaisa Paavilainen.
”Meillä on monipuolinen tarve työntekijöille. Etsimme niin pitkäaikaisia sijaisia, valmistuvia lähihoitajia, keikkalaisia ja kesätyöntekijöitä.”
Vetrean yksikkö sijaitsee Mikkelissä Rantakylässä. Tällä hetkellä heillä työskentelee noin 40 työntekijää. Työtehtävät ovat hyvin monipuolisia, esimerkiksi perushoidon lisäksi myös ravitsemusta ja viriketoimintaa.

Vetrean lisäksi rekrymessuille osallistuivat Attendo, Validia, Savas, Mehiläinen, Essote, Vaalijala, Annakoti, Esperi sekä Kyyhkylä. Messujen järjestäjinä toimivat sosiaali- ja terveysalan opettajat Paula Laurila ja Eijakaarina Yliranta.
”Saimme toiveen messujen järjestämisestä työelämältä. Halusimme vastata työelämän toiveeseen, sillä monella toimijalla on pulaa työntekijöistä.”
Messujen suosio yllätti järjestäjät, kaikki kutsutut tahot lähtivät innokkaasti mukaan.
”Näiden messujen esittelijät toimivat vanhus- ja vammaispalveluiden parissa. Mahdollisesti järjestämme tänä keväänä myös toisesta näkökulmasta rekrymessut alallemme.”

Essoten ständiä messuilla olivat pitämässä rekrytointikoordinaattori Hannele Muhonen sekä sijaishallinnan esimies Maarit Varis.
”Etsimme koko Essoten osalta työntekijöitä, mutta tänään erityisesti hoitopuoli esillä. Etsinnässä on niin valmistuvat opiskelijat kuin vielä opintojansa jatkavat. Lisäksi meillä olisi myös mahdollisuuksia oppisopimusopinnoille”, vinkkaavat Muhonen ja Varis.

Millaisia työntekijöitä sosiaali- ja terveysalalle sitten toivotaan?
”Tietysti tulee olla ennen kaikkea luotettava, mutta myös aktiivinen ja innovatiivinen”, kertoo Muhonen.
”Täytyy myös olla oma halu oppia uutta ja avarakatseisuus on aina hyväksi. Näissä työtehtävissä täytyy uskaltaa myös lähteä sinne oman mukavuusalueen ulkopuolelle”, jatkaa Varis.

Sosiaali- ja terveysalan rekrymessut olivat niin opiskelijoiden kuin työelämän mieleen, joten Laurila ja Yliranta lupaavat, että jatkoa seuraa myös tulevaisuudessa!

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021