Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelija, turvaa tilisi kaksivaiheisella todentamisella

Opiskelija, turvaa tilisi kaksivaiheisella todentamisella

15.01.2024

Haluamme pitää huolen siitä, että sinun opiskelukokemuksesi on turvallinen. Turvallisuuden lisäämiseksi Esedulla otetaan käyttöön kaksivaiheinen todentaminen (MFA) sinun Microsoft-koulutilillesi eli esedulainen.fi-tilillesi 17.1.2024 alkaen.

Tämä tarkoittaa sitä, että käyttöönoton jälkeen tapahtuvat kirjautumiset tilillesi onnistuvat vasta kun olet vahvistanut ne puhelimesi avulla.

Miksi tämä MFA on tärkeä?

Se on ylimääräinen varmistus, ettei kukaan muu pääse tilillesi. Tämä on meidän tapamme varmistaa, että sinun tietosi ovat parhaassa mahdollisessa suojassa.

Huomaa kuitenkin, että kalasteluviestit voivat jatkossakin vaarantaa tilisi turvallisuuden. Nykyään esim. Google ja Microsoft tarjoavat mahdollisuuden parantaa tiliensä tietoturvaa kaksivaiheisella todentamisella, ja työelämässä tätä usein edellytetäänkin jopa pelkän sähköpostin osalta.

Mitä tarvitset?

Asenna Microsoft Authenticator älypuhelimeesi. Pidä puhelinta mukanasi, jotta voit tunnistautua sen avulla kaksivaiheisen todentamisen käyttöönoton yhteydessä.

Miten käyttöönotto tapahtuu?

  1. Käyttöönotto tapahtuu oppilaitoksen aktivoitua kaksivaiheisen todentamisen opiskelijoille 17.1.2024. Tarkemmat ohjeet löydät verkkosivuiltamme: esedu.fi/opiskelijalle/digipalvelut > Ohjeet ja perehdytys > Kaksivaiheisen todentamisen käyttöönotto
  2. Kirjaudut aluksi tietokoneesi selaimella Office365:een esedulainen.fi -tililläsi kuten ennenkin syöttäen tunnuksen ja salasanan.
  3. Kirjautuminen keskeytyy ja Microsoft edellyttää lisätietoja tunnistautumista varten
  4. Noudata sivun antamia ohjeita:
    • Asenna Microsoft Authenticator puhelimeesi (mikäli et ole vielä asentanut sitä)
    • Lisää koulutili Microsoft Authenticator-mobiilisovellukseen
    • Lopuksi sivusto pyytää sinua vahvistamaan muutokset mobiilisovelluksella, jolloin asetukset tallentuvat tilillesi ja pääset jatkamaan Office365:een

Mitä seuraavaksi?

Jatkossa kirjautuminen esedulainen.fi -tunnuksella tapahtuu syöttämällä tunnus ja salasana ja lopuksi hyväksymällä kaksivaiheinen todennuspyyntö mobiilisovelluksella.

Jos tarvitset apua tai jokin mietityttää, niin ota rohkeasti yhteyttä Wilma-viestillä toimipisteesi it-tukihenkilöön, sähköpostilla it-tuki@esedu.fi tai soittamalla toimipaikkasi it-tukihenkilölle. Myös opetushenkilöstöltä voi pyytää apua.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021