Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpiskelijatiedote 7.2.2022

Opiskelijatiedote 7.2.2022

07.02.2022

Tähän tiedotteeseen on kasattu muun muassa tulevia tapahtumia, joihin opiskelijamme voivat halutessaan osallistua.

Vinkkejä kesätyön hakuun to 17.2. klo 13-15

Tervetuloa kuulemaan vinkkejä vuoden 2022 kesätyönhakuun torstaina 17.2.2022 klo 13–15 verkkotapahtumaan! Tapahtuma on avoin kaikille kesätyönhausta kiinnostuneille.

Ohjelma: 

13.00–13.05: Avaussanat: Elisa de Boer, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun OSUVA-hanke
13.05–13.30: Mikkelin kaupungin työllisyyspalveluiden Pia Korkka: mistä avoimia kesätyöpaikkoja kannattaa lähteä etsimään Etelä-Savossa
13.30–13.55: Valto-hankkeen asiantuntijat: Vinkkejä työnhakuun sekä työhaastatteluun valmistautumiseen
13.55–14.00: Tauko
14.00–14.25: Satoja nuoria kesätöihin rekrytoinut Ville Asikainen: kuinka erottua muiden työnhakijoiden joukosta ja kuinka varmistat, että olet osa kesätyöporukkaa myös seuraavana kesänä
14.25–14.45: Savonlinnan ja Mikkelin Ohjaamot: Etelä-Savon Ohjaamojen tarjoamat työnhakupalvelut sekä vinkkejä Etelä-Savon suurimmista kesätyöpaikkojen tarjoajista
14.45–15.00: Yhteenveto ja kiitokset: Elisa de Boer, OSUVA-hanke

Tapahtuma tallennetaan ja se on nähtävillä kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen.

Verkkotapahtumaan ja sen tallenteeseen pääset mukaan TÄÄLTÄ. Osallistuminen ei vaadi kirjautumista eikä ennakkoilmoittautumista.

Toivomme, että koulunne nuoret pääsevät osallistumaan verkkotapahtumaan esimerkiksi oppitunnin aikana, koska kesätyöasiat ovat monille nuorille nyt ajankohtaisia. Mikäli ajankohta on haastava, tallenne tosiaan löytyy kaksi viikkoa yllä olevasta linkistä.

Vinkkejä kesätyönhakuun -verkkotapahtuman järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun OSUVA – nuorten ja nuorten aikuisten digitaitojen sparraus -hanke. Hankkeen tavoitteena on parantaa nuorten sekä nuorten aikuisten digitaalisia taitoja työelämävalmiuksien edistämiseksi koulutusten, workshoppien sekä yksilöohjauksien avulla Etelä-Savossa. Lisätietoja hankkeesta TÄÄLTÄ

Mikkelin kaupungin kesätyöpaikat esillä

Mikkelin kaupunki esittelee kesätyöpaikkojaan

  • Otavankadun toimipisteemme pääaulassa ke 9.2. klo 9-12
  • Raviradantien toimipisteemme kahvila Breikissä pe 11.2. klo 9-11

Opettele venäjän kielen alkeita ja perussanastoa Venäjä taskussa -pikaoppaan avulla

Venäjä taskussa -sivustolla opit puhumaan ja ymmärtämään venäjän kielen alkeita sekä perussanastoa helposti ja nopeasti. Aihepiireinä muun muassa tervehdykset, numerot, ruokailu, liikkuminen ja ostokset sekä kyrilliset aakkoset.

Venäjä taskussa – pikaopas venäjän kieleen (akkunavenajalle.fi)

Venäjä taskussa – pikaopas venäjän kieleen sivusto on toteutettu Akkuna Venäjälle -verkoston Yhteistyössä Venäjälle -hankkeessa.

Työharjoitteluun Eurooppaan? Osallistu Ready for Life -etäinfoon ke 16.2. klo 16!

Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, jotka haluaisivat saada oman alan työkokemusta Euroopassa. Osallistu Ready for Life -etäinfoon ke 16.2. klo 16 niin voit kuulla lisää ohjelmasta!

Infossa annetaan tietoa Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta ja kerrotaan miten siihen voi hakea. Lisäksi infossa pääsee kuulemaan aiempien osallistujien kokemuksia ja kysymään heiltä kysymyksiä.

Etäinfoissa kerrotaan myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista kuten Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja Erasmus+ -tuetuista nuorisovaihdoista.

Info on suunnattu ammatillisesta koulutuksesta valmistuville/valmistuneille sekä heidän parissaan työskenteleville. Ohjelmaan voi hakea jo ennen valmistumista.

Facebook-tapahtuma

Ilmoittautumislinkki etäinfoon

Lisätietoa Ready for Life -ohjelmasta

Kevään virtuaalimatkat Pietariin

Kevään virtuaalimatkat on peruttu. Tieto päivitetty tiedotteeseen 3.3.2022.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021