Skip to content
EtusivuAjankohtaistaOpintoihin liittyvät tukiasiat

Opintoihin liittyvät tukiasiat

18.03.2020

Opintoihin liittyvät tukiasiat poikkeustilanteessa

Kelan opintotuki

Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää.
Muista vaikutuksista, esimerkiksi opintotuen ja koulumatkatuen maksamiseen, opintojen keskeytymistä koskeviin ilmoituksiin ja opintolainahyvityksen saamiseen, Kela tiedottaa erikseen.

Kelan sivuilta löydät lisätietoja

Aikuiskoulutustuki

Ohjeistuksia aikuiskoulutustukeen liittyen Työllisyysrahaston sivuilta.

Päätoimisuus tarkoittaa, että opintosuorituksia kertyy keskimäärin vähintään 3 opintopistettä kuukaudessa. Jos esimerkiksi oppilaitos suljetaan tai harjoittelu peruuntuu, on ensisijainen vaihtoehto selvittää oppilaitokselta muista mahdollisuuksista suorittaa opintoja esimerkiksi etänä tai myöhemmin niin, että opintosuorituksia kertyy keskimäärin riittävä määrä aikuiskoulutustuella tuettavalla ajalla.

Työvoimakoulutus

  • Työvoimakoulutus toteutetaan ohjattuna etäopetuksena ja koulutussopimuksena
  • Opiskelijoiden etuudet jatkuvat niin kauan kuin opinnot voidaan em. tavoilla toteuttaa
  • Jos opiskelua ei voida tarjota em. tavalla, opinnot keskeytyvät. Opintojen keskeyttämistarpeesta täytyy välittömästi ilmoittaa TE-toimistoon, koska samalla etuudet muuttuvat ja TE-toimisto ilmoittaa tiedon kunkin opiskelijan etuuksien maksajalle.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, omaehtoinen opiskelu

Useissa ammattitutkinnoissa ja kaikissa erikoisammattitutkinnoissa tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelemistä tutkinnon sisältöjen mukaisissa työtehtävissä. Opiskelu tapahtuu omaehtoisesti työn ohella. Jos työtehtäväsi estyy määräaikaisesti tai toistaiseksi, ota yhteys vastuuohjaajaasi.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021