Skip to content
EtusivuAjankohtaistaNoora Partanen suuntasi terveysalan ammattitutkinto-opinnoista yrittäjäksi

Noora Partanen suuntasi terveysalan ammattitutkinto-opinnoista yrittäjäksi

12.10.2021

Noora Partanen aloitti terveysalan ammattitutkinto-opinnot Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla kuluvan vuoden alussa.
”Muutimme perheeni kanssa Mäntyharjulle muutama vuosi sitten, sitä ennen asuimme Helsingissä. Halusin lähteä opiskelemaan uutta alaa, sillä olin tehnyt lähihoitajan töitä jo lähes 20 vuotta. Kolmivuorotyön tekeminen perhearjen pyörittämisen ohella oli haastavaa.”

Partasen opinnot Esedulla ovat edistyneet hyvin, ja valmistuminen siintääkin jo loppuvuodesta.
”Olen osittain hyötynyt ammattitutkinto-opinnoissa aiemmasta lähihoitajan koulutuksesta. Uusia asioita minulle opinnoissa oli jalkoihin liittyvien eri vaivojen ja sairausten tutkiminen sekä tunnistaminen. Myös erilaiset työvälineet, joita käytetään jalkojen hoitamisessa oli minulle täysin uusia.”

Jalkojenhoitotyön osaamisalaopintoihin kuului myös yrittäjyyteen liittyvä tutkinnon osa. Partanen koki kyseiset opinnot erittäin hyödylliseksi, sillä opintojensa aikana hän on perustanut oman yrityksen Jalat Sydämmellä Mäntyharjulle.
”Oman yrityksen suunnittelun perustamisen aloitin jo aiemmin, vaikka virallisesti yrityksen aloitin heinäkuussa. Yritykseni sijaitsee Mäntyharjulla hyvällä paikalla.”
”Jo opintojen alkaessa tavoitteenani oli, että perustan oman yrityksen. Halusin itse pystyä päättämään kuinka paljon töitä teen ja missä ajankohdassa niitä teen. Näin pystyn takaamaan sen, että olen enemmän läsnä lapsilleni.”

Partanen on aloittavana yrittäjänä nähnyt jo yrittäjyyden parhaat puolet, mutta myös niitä haasteita.
”Helppoa yrityksen perustaminen ei todellakaan ole, ja yrityksen eteen tulee olla valmis tekemään paljon töitä. Lisäksi näin yrityksen alkutaipaleella olen joutunut tekemään isojakin investointeja, mutta pikkuhiljaa voin todeta, että kaikki alkaa olemaan valmista.”

Jalkojenhoitajan ammatti on Partasen mielestä todella monipuolista, ja työssä pääsee haastamaan itseä monella eri tavalla.
”Pidän työssäni myös siitä, että asiakaskunta on monipuolista, ja että tässä ammatissa palautteen saa aina hoidon päätteeksi. Suosittelen ammattitutkinto-opintoja kaikille niille ketkä tykkäävät olla asiakastyössä ja uskaltavat ottaa erilaisia haasteita vastaan. Minä olen ainakin saanut paljon uutta potkua tämän koulutuksen myötä.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Mikke Töyrylä

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021