Skip to content
EtusivuAjankohtaistaNonsi tekee hyvän mielen kokkausvideoita ravintola-alan opintojen ohessa

Nonsi tekee hyvän mielen kokkausvideoita ravintola-alan opintojen ohessa

24.03.2021

Nonsikelelo, tuttavallisemmin Nonsi, on 31-vuotias, toisen vuoden ravintola-ja cateringalan opiskelija Pieksämäeltä. Suomi on ollut hänen kotimaansa nyt seitsemän vuoden ajan ja viisi vuotta sitten Nonsi muutti Pieksämäelle Varkaudesta ja aloitti kokin opinnot Esedulla.

”En osannut kokata ollenkaan ennen kuin tulin opiskelemaan Esedulle”, kertoo kotimaassaan kampaajana työskennellyt Nonsi taustastaan. ”Esedu on ollut hyvä koulu ja opettajat ovat ymmärtäneet ja kannustaneet, vaikka suomenkielentaitoni ei ole vielä kovin hyvä.”

Innostuttuaan ruoanlaitosta opintojensa myötä Nonsi päätti perustaa viime vuoden huhtikuussa oman Facebook-sivun, jossa hän jakaa hyvän mielen kokkausvideoita, sekä kertoo omasta elämästään Suomessa. ”Vietin kotona paljon aikaa koronan vuoksi ja mietin että mitä tekisin, joten kokeilin pitää Facebook Live-lähetyksen, jossa kuuntelin musiikkia, tanssin ja kokkasin.” Suosio yllätti Nonsin täysin; kahden päivän aikana hän sai paljon kommentteja, joiden innoittamana hän perusti Cooking with Nonsi-sivun Facebookiin. Tänä päivänä Cooking with Nonsi-sivulla on Facebookissa lähes 110 000 seuraajaa.

”Kokkaamisen lisäksi seuraajani ovat minulta pyytäneet esimerkiksi kuvia lumesta, sillä sieltä mistä minä olen kotoisin, ei ole lunta lainkaan”, kertoo Nonsi aktiivisesta vuorovaikutuksestaan seuraajiensa kanssa. ”Elämä Suomessa on todella erilaista verrattuna kotimaahani – täällä ei esimerkiksi ajatella rahaa yhtä tärkeänä asiana.”

Kahden lapsen äiti Nonsi kuvailee itseään positiiviseksi ihmiseksi ja haluaa pitää videonsakin mahdollisimman positiivisina. ”Haluan tanssia ja jakaa muillekin hyvää mieltä kertomalla iloisia ja positiivisia asioita.” Nonsi kertoo myös, että hän kokee ruoanlaiton terapeuttiseksi ja että kokkaaminen on auttanut häntä omalta osaltaan sopeutumaan elämään Suomessa.

Tanssi ulottuu iloisen Nonsin elämässä myös keittiön ulkopuolelle; Nonsi osallistui viime vuonna SakuStarsiin omalla tanssillaan saaden tanssistaan kunniamaininnan. Tänä vuonna hän osallistuu niin ikään SakuStarsin yksintanssi- sarjaan SakuStarsissa, joka järjestetään 20-24.4.2021.

Cooking with Nonsi Facebookissa

Teksti: Salla Avelin
Kuva: Tuula Lindholm

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021