Skip to content
EtusivuAjankohtaistaNiina toteutti lapsuuden unelmansa Esedulla

Niina toteutti lapsuuden unelmansa Esedulla

28.05.2021

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta on valmistunut kevään aikana lähes 500 uutta eturivin taitajaa. Yksi tuoreista ammattilaisista on eläintenhoitajaksi valmistunut Niina Pankakari.

Pankakari on käynyt mielenkiintoisen matkan Savonlinnasta Kiteen kautta aina Mikkeliin saakka. Mikkelissä hän päätyi tavoittelemaan omia lapsuuden unelmiaan eläintenhoitajan opinnoilla Esedulla.
”Aiempi koulutus minulla on kaupalliselta puolelta, sillä opiskelin aiemmin merkonomiksi. Tein pitkän työuran kaupan alalla, mutta kaipasin vaihtelua elämään. Eläimet on aina ollut sydäntäni lähellä, lapsena haaveilinkin eläinlääkärin ammatista.”

Esedulle maatalousalan perustutkinnon opintoihin hakeutunut Pankakari on tyytyväinen ammatillisiin opintoihin.
”Olen aina tykännyt opiskella ja käydä koulussa. Erityistä motivaatiota näihin viimeisimpiin opintoihin toi alan vaihtamisen näkökulma. Ammatillisissa opinnoissa pidin erityisesti siitä, että pääsin käytännössä tekemään ja samalla oppimaan. Vaikka teoriaopinnotkin olivat myös mieluisia, niin käytäntö vei voiton.”

Tuoreella eläintenhoitajalla löytyy kotoa kaksi kissaa, ja hevoset ovat myös yksi Pankakarin suosikkieläimistä.
”Kyllähän oikeastaan kaikki eläimet ovat lähellä sydäntä, ja tässä ammatissa se onkin tärkeää. Olen kiitollinen siitä, että Esedulla pääsin niihin työpaikkoihin harjoitteluun, mihin halusinkin. Olin opintojen aikana työelämäjaksoilla hevostallilla, lammastilalla, pieneläinklinikalla sekä Ähtärin eläintarhalla.”
”Työelämäjaksoilta sain todella monipuolista kokemusta erilaisista eläimistä sekä erilaisista työpaikoista. Ähtärin eläintarhan harjoittelujakso oli todella mielenkiintoinen. Pääsin hoitamaan kaikkia muita eläimiä paitsi pandoja.”

Työelämäjaksot avasi myös Pankakarin silmiä tulevaisuuden osalta. Pieneläinklinikan harjoittelujakso sai mielenkiinnon heräämään jatko-opintojen suuntaan.
”Tulevan kesän työskentelen entisessä työpaikassani kaupan alalla. Mutta sen jälkeen haaveena olisi joko oman alan työ eläinten parissa tai jatko-opinnot klinikkaeläintenhoitajana. Klinikalla työskentely kiinnostaisi minua tulevaisuudessa.”

Pankakari suosittelee lämpimästi eläintenhoitajan koulutusta kaikille eläinrakkaille ihmisille.
”Suosittelen koulutusta eläinrakkaille ihmisille, jotka eivät säikähdä sitä työn käytännön puolta. Työssä näkee eläimen elinkaaren alusta loppuun saakka, joten eläintenhoitajana täytyy olla valmis kohtaamaan kaikkea. Kun teet työsi parhaalla mahdollisella tavalla, tiedät että eläimellä on ollut turvallinen olla läpi elämän.”

Onnittelumme Niinaa sekä kaikkia muita eturivin taitajia valmistumisen johdosta!

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021