Skip to content
EtusivuAjankohtaistaMerkonomiopiskelijoita palkittiin Keskon mestarimyyjäkoulutuksessa

Merkonomiopiskelijoita palkittiin Keskon mestarimyyjäkoulutuksessa

20.01.2021

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun liiketoiminnan opiskelijat osallistuivat Keskon järjestämään mestarimyyjäkoulutukseen Mikkelissä. Yhteensä yli 40 tulevaa merkonomia suoritti koulutuksen viime vuoden lokakuussa.

Esedu on ollut mukana koulutuksessa yhteistyökumppania noin 15 vuoden ajan.
”Mestarimyyjäkoulutus on Keskon oma koulutusmalli. Organisaation henkilökunta käy sen vuosittain lävitse ensin alkuvuodesta, ja meidän opiskelijoillamme on mahdollisuus suorittaa koulutus loppuvuodesta”, kertoo liiketoiminnan opettaja Markku Piiroinen.

Koulutus on opiskelijoille noin kuukauden mittainen, ja tällä kertaa se toteutettiin täysin verkon kautta. Yksi Esedulta koulutukseen osallistuneista oli toisen vuoden merkonomiopiskelija Henna Vehmassalo.
”Koen, että koulutuksesta voi olla minulle hyötyä työn haussa myöhemmin, niin sen takia halusin osallistua koulutukseen. Koulutuksen kysymykset olivat monipuolisia ja siinä pääsi oppimaan paljon uusia tietoja. Tehtävät oli selkeästi järjestyksessä yhdellä sivulla, joten oli helppo nähdä mitä oli jo tehnyt ja mitä on vielä jäljellä.”

Esedun opiskelijat suorittavat koulutuksella myynnin tutkinnon osan osioita.
”Olen toiminut Keskon mestarimyyjä-yhteisopettajana jo vuosia. Olemme kokeneet, että tällainen yhteistyömuoto on toimiva lisä opiskelijoille heidän opiskelupolullaan. Kaupallisessa elämässä mestarimyyjäkoulutuksen läpi saanut nuori on laajemminkin arvostettu kuin vain Keskon piirissä mm. myyntityötä haettaessa”, Piiroinen kuvailee.

Myös toisen vuoden merkonomiopiskelija Oliver Happonen päätti ottaa osaa koulutukseen parantaakseen mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla.
” Koulutus oli hyvin opettavainen, ja hyvin toteutettu. Opin paljon Keskon toimintatavoista ja lisää alaamme liittyvistä asioista.”
”Jos tulevaisuudessa haen Keskon kauppoihin töihin, voin heille kertoa, että olen mestarimyyjä huippupisteillä.”

Esedun opiskelijoista koulutuksen parhaimmat pisteet ja Keskon lahjakortit saivat:

  • Eetu Kontio, Merko19A
  • Henna Vehmassalo, Merko19A
  • Oliver Happonen, Merko19A
  • Paavo Riipinen, Merko19A
  • Pauli Liukko, Merko19A

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Markku Piiroinen

Kuvassa: Mestarimyyjäkoulutuksen suorittaneet Paavo Riipinen (vas), Pauli Liukko ja Eetu Kontio.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021