Skip to content
EtusivuAjankohtaistaMaalivahtina urheiluakatemiassa

Maalivahtina urheiluakatemiassa

25.01.2022

Esedulla kolmatta vuotta talotekniikan perustutkintoa opiskeleva Lasse Korhonen käy Etelä-Savon urheiluakatemiaa. Urheiluakatemialaisena Korhosen opiskeluarki rytmittyy paitsi oman alan opinnoista, myös tavoitteellisesta urheilusta. Tällä hetkellä Korhonen pelaa Mikkelin Kamppareiden edustusjoukkueessa maalivahtina.

”Kun olin nuorempi, isoveljeni pelasivat jääkiekkoa ja minä puolestani halusin sitten päästä kokeilemaan jääpalloa”, kertoo Korhonen päätymisestään lajin pariin. Sattumoisin tuohon aikaan Korhosen naapurissa asui Mikkelin Kamppareiden nykyinen A-junnujen valmentaja Lasse Pulkkinen, joka houkutteli jääpallosta kiinnostuneen pojan mukaan Kamppareiden toimintaan. Sillä tiellä Korhonen on ollut nyt kolmentoista vuoden ajan.

Maalivahdiksi Korhonen puolestaan päätyi, kun valmentaja oli huomannut hänen kykynsä napata palloja kiinni. Korhonen kertoo, että tämä oli luonnollista seurausta sille, kun pikkuveljenä hän päätyi isoveljiensä pihapeleihin maalivahdiksi.
”Tai sitten en vaan ole tarpeeksi hyvä luistelija niin minut pistettiin maalille”, naurahtaa Korhonen.

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on sujunut Korhosen mukaan mutkattomasti. Hänen mukaansa aikataulujen yhteensovitus helpottuu, kun ympärillä ymmärretään tavoitteellisen urheilun merkitys.
”Se on tosi kiva, että opettajat ja työnantajat suhtautuvat ymmärtäväisesti, kun ilmoitan että akatemiapäivinä saavun oppitunneille tai töihin vähän myöhemmin.”

Akatemiaurheilijat harjoittelevat tiistai- ja torstaiaamuisin valmentajan johdolla.
”Itse koen aamutreenit oikein hyväksi systeemiksi. Esimerkiksi meillä Kamppareiden treeneissä on mukana eri ikäisiä ja kokoonnutaan yhteen ja käydään läpi ihan perusasioita.” Yhteishengen ja joukkuekaverit Korhonen mainitseekin lajin parhaaksi puoleksi.
”Kun tulee koppiin, näkee joukkuekavereita ja pääsee jäälle niin siinä unohtuu kaikki muu ja kaikki ikävät asiat.”

Tulevaisuudessa Korhonen haaveilee pääsevänsä pelaamaan jääpalloa Ruotsiin tai Venäjälle.
”Siellä on peleissä tosi kova taso ja olisi mielenkiintoista päästä vähän näkemään, millaista Suomen ulkopuolella pelaaminen on.”

Korhonen myös toivoo jääpallon pysyvän lajina elossa tulevaisuudessa.
”Olisi kieltämättä tosi hienoa, jos saataisiin lisää lapsia mukaan toimintaan ja pelaamaan ja miksei tietty aikuisiakin, kun Kamppareillakin tulee pian 50 vuotta toimintaa täyteen.”

Teksti: Salla Avelin
Kuva: Mikke Töyrylä

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021