Skip to content
EtusivuAjankohtaistaLogistiikka-alan kansainvälinen Transmobility 2020 -hanke päättyi

Logistiikka-alan kansainvälinen Transmobility 2020 -hanke päättyi

16.12.2020

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu koordinoi logistiikka-alan kansainvälistä hanketta nimeltään Transmobility 2020 ajalla 8/2017-11/2020. Hankkeen muut kumppanit olivat Syddansk Erhvervskole Tanskasta,  Samarbeidsforum for Opplæringsvirksomheter innen Transport- og Logistikkfag I Norge Norjasta, Viljandi Vocational Training Centre Virosta, Kaunas technical vocational education centre Liettuasta sekä Björknäsgymnasiet Ruotsista. Lisäksi jokaisesta maasta oli mukana paikallisia logistiikka-alan yrityksiä.

Hankkeen päätavoitteena oli kehittää oppilaitosten ja työpaikkojen kansainvälista verkostoa sekä saada paikalliset työnantajat mukaan kansainväliseen opiskelijatoimintaan. Tavoitteena oli, että jokainen partnerikoulu järjestää yhdessä paikallisten yritysten kanssa kahden viikon koulutusmoduulin omassa maassaan ja isännöi yhtä kansinvälistä projektikokousta.

Koulutusmoduulit suunniteltiin koulutuksia edeltävissä kokouksissa yhdessä kunkin maan logistiikka-alan yritysten kanssa, ja työssäoppiminen tapahtui noissa yrityksissä. Koulutusmoduuleihin osallistui opiskelijoita ja opettajia kaikista partnerimaista. Osallistujat saivat mahdollisuuden tutustua muiden maiden koulutusjärjestelmiin, logistiikka-alan opetukseen ja käytännön työhön. Opiskelijat saivat kokemusta työskentelystä ulkomailla ja uusia ystäviä. Opettajat pystyivät verkostoitumaan ja jakamaan parhaita käytäntöjä omasta opetuksestaan.

Hanke saavutti tavoitteensa siihen asti, kunnes koronapandemia pysäytti toiminnot täysin. Viimeinen projektikokous ja koulutusmoduuli Ruotsissa jouduttiin perumaan ja hankkeen loppukokous järjestettiin verkossa.

Kuvia ja tunnelmia koulutusmoduuleista ja projektikokouksista sekä oppilaitosten esittelyjä löytyy Facebookin Transmobility-ryhmästä.

Lisätietoja:
Hapi Väärä
puh. 044 711 5919
hapi.vaara@esedu.fi

 

nordplus junior logo

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021