Skip to content
EtusivuAjankohtaistaLogistiikalle uusi vaihtolavayhdistelmä

Logistiikalle uusi vaihtolavayhdistelmä

02.09.2019

Esedun Kinnarin toimipisteessä käy kova tohina lukuvuoden alussa. Uudet opiskelijat ovat aloittaneet opintonsa ja jatkavatkin palanneet jo ratin taakse oppimaan.

Jotain uutta Kinnarin pihaan on kesälomien aikana ilmestynyt. Nimittäin logistiikka-alalle on hankittu uusi vaihtolavayhdistelmä.
”Uudessa rekassa on paljon uudenlaista teknologiaa, kuten esimerkiksi kaistallapitoavustin”, kertoo alan opettaja Erkka Lohtander.

Yhdistelmä otetaan opetuksen käyttöön syyskuun alussa. Haastatteluhetkellä auto oli viimeisteltävänä logistiikka-alan naapurissa Raskaspari Oy:lla.
”Kaistallapitoavustimen lisäksi työvälineinä löytyy myös muun muassa auton kauko-ohjain, jolla pystymme seuraamaan lastaustilanteessa auton ja perävaunujen kuormitusta”, Lohtander täydentää.
Uusi yhdistelmä täyttää myös viimeisimmät päästövaatimukset.
”Meille on tärkeää kuljetusalalla myös noudattaa vihreitä arvoja.”

Vaikka opinnot logistiikka-alalla on elokuussa yhteishaun kautta hakeneille jo alkanut, on alalle mahdollista hakeutua myös jatkuvan haun kautta.
”Jatkuvan haun kautta hakeutuneilla alkaa opinnot syyskuun alussa. Seuraava suurempi sisäänotto perustutkintoon on ensi syksynä, mutta otamme yksittäisiä opiskelijoita opiskelemaan ennen ensi syksyä”, kertoo koulutuspäällikkö Kirsi Malmstedt.
Perustutkinnon lisäksi Esedulla on tarjolla logistiikka-alalla kuljetusalan ammattitutkinto, johon voi hakeutua jatkuvassa haussa.
”Ammattitutkintoon hakeutuvilla tulisi olla työkokemusta alalta muutama vuosi. Se soveltuu kaikille kuljetusalalla työskenteleville, jotka haluavat täydentää omaa osaamistaan tai suorittaa tutkinnon esimerkiksi jatko-opintoja varten”, kuvaa Lohtander.

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Erkka Lohtander

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021