Skip to content
EtusivuAjankohtaistaLM Training NY ja NY Apujannut Esedusta voittoihin Itä-Suomen virtuaalisissa NY-semifinaaleissa

LM Training NY ja NY Apujannut Esedusta voittoihin Itä-Suomen virtuaalisissa NY-semifinaaleissa

19.02.2021

Itä-Suomen vuoden 2021 NY-semifinaalit järjestettiin virtuaalisesti 18.2.2021 Howspace-alustalla. Mukana kilpailussa oli yhteensä 23 toisen asteen ja peruskoulujen NY-yritystä Etelä-Savosta, Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. Yrittäjävieraana semifinaaleissa opiskelijoita tsemppaamassa oli yrittäjä Johannes ”Hatsolo” Hattunen.

Etelä-Savon toisen asteen parhaaksi yritykseksi valittiin Mikkelin merkonomiopiskelija Lasse Montosen LM Training NY. Montosella on oma kuntoilualan personal trainer- palvelu. Hän tarjoaa yrityksessään juoksuvalmennusta, harjoittelun ohjelmointia sekä kuntotestauspalvelua asiakaskohtaisesti.

Yleisöäänestyksen selkeä voittaja, eli suosituin NY-yritys oli NY Apujannut Mikkelistä. Oskari Koppi, Eero Kuoppala, Oliver Happonen ja Jonas Rouhiainen tekevät yrityksessään erilaisia myynnin ja markkinoinnin tilaustöitä, kuten esimerkiksi promootiotöitä Kuntokeskus Otteelle sekä some-markkinoinnin kehittämistä. Opiskelijat ovat Esedun Mikkelin liiketoiminnan toisen vuoden opiskelijoita.

NY-yrittäjät esiintyivät semifinaaleissa monipuolisesti olemalla virtuaalialustalla tentattavana live-yhteydellä ja esittelemällä kuvan ja yrityksen logon sekä joko dioja tai videon NY-yrityksen toiminnasta. Uusi virtuaalinen toteutustapa oli innovatiivinen ja vaativa, mutta rohkeus ja yrittäminen palkittiin. NY-toimintaa onkin kehitetty koko lukuvuoden ajan uusilla virtuaalisilla toteutustavoilla.

Kaikki viisi opiskelijaa jatkavat NY-kilpailuja 21.-22.4.2021 järjestettävissä Helsingin valtakunnallisissa ja virtuaalisissa NY-finaaleissa yhdessä opettaja Vesa Liukkosen kanssa.

 

Teksti: Vesa Liukkonen

Kuva: Lasse Montonen, LM Training NY

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021