Skip to content
EtusivuAjankohtaistaLiikeideakilpailu 2022 käynnistyi

Liikeideakilpailu 2022 käynnistyi

11.04.2022

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on avannut haun Liikeideakilpailuun 2022, joka järjestetään loppuvuodesta. Etelä-Savolaisille henkilöille tai maakunnassa toimiville tahoille avoimeen kilpailuun tulee hakea 9.10.2022 mennessä. Kolme parasta liikeideaa pääsee esittelemään ideansa kilpailun finaalitapahtumassa, joka järjestetään 24.11.2022.

Liikeideakilpailu pyrkii osaltaan vahvistamaan Etelä-Savon alueen kilpailukykyä, joka nojaa kestävään elinkeinotoimintaan, osaamiseen ja hyvinvointiin. Tavoitteena on erityisesti lisätä uuden osaamisen ja digitalisaation hyödyntämistä.
”Rohkaisemme innovatiivisuuteen ja luovuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla ideoita ja innovaatioita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia”, kertoo kilpailun koordinaattori, TKI-asiantuntija Henna Suortti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Linkki kilpailun sivuille

Kansainväliset osallistujat myös tervetulleita kisaan

Kilpailu on avoin kaikille uutta liiketoimintaa suunnittelevalle henkilöille ja tiimeille. Liikeidea voi olla uusi palvelu, tuote tai liiketoimintakonsepti, joka tähtää kannattavaan liiketoimintaan. Kilpailuun voi osallistua yksityishenkilöt tai enintään 5 hengen tiimit. Ideaehdotus tehdään suomeksi tai englanniksi, joten myös kansainväliset osallistujat ovat tervetulleita mukaan kisaan.

Kriteerinä kisaan lähtemiselle on kytkentä Etelä-Savoon. Liikeidean esittäjän tulee asua tai opiskella Etelä-Savossa tai yrityksen tai yhteisön tulee toimia maakunnan alueella.

Liikeideoita arvioi joukko yrittäjyyden ja liike-elämän ammattilaisia. Arviointikriteereinä ovat liikeidean toteutettavuus, liikeidean innovatiivisuus, liiketoiminnan kasvumahdollisuudet ja liikeidean kansainvälistymismahdollisuudet.

Sparrausta ja valmennusta saatavilla

Liikeideakilpailuun osallistuvien ei tarvitse lähteä kisaan kylmiltään. Osallistujat saavat maksutonta sparrausta tarpeen mukaan idean jatkokehittämiseen, kaupallistamiseen tai esittelemiseen. Kevään ja syksyn aikana on tarjolla myös useita uusille yrittäjille suunnattuja valmennuksia, joihin voi lähteä mukaan kartuttamaan omaa osaamista ja jalostamaan liikeideaa. Valmennuksista löytyy lisätietoa Xamkin verkkosivuilta.

Lisätietoja
Henna Suortti
puh. 050 467 7013
henna.suortti@xamk.fi

Liikeideakilpailun pääjärjestäjänä toimii Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanke (Xamk), jota rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan Unionin Sosiaalirahaston osarahoituksella. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Esedun, Samiedun, STEP-koulutuksen ja 4 H-yhdistyksen kanssa. 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021