Skip to content
EtusivuAjankohtaistaKinnarin toimipisteessä pidetyssä syystapahtumassa luotiin sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä

Kinnarin toimipisteessä pidetyssä syystapahtumassa luotiin sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä

29.09.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Kinnarin toimipisteessä järjestettiin syyskuussa ZyyZzäpinät-tapahtuma. Tapahtumassa opiskelijat kisasivat keskenään kiertämällä toiminnallisia pisteitä, joita pitivät Esedun henkilökunta ja yhteistyökumppanit. Päivä päättyi yhteisiin vohvelikesteihin sekä odotettuun palkintojenjakotilaisuuteen.

Tapahtuman kilpailupisteillä opiskelijat pääsivät esimerkiksi testaamaan omia voimiaan linja-autoa vetämällä, virittelemään luovuuttaan tuunaamalla puuautoja sekä liikkumaan koripallon heittelyn ja rullakkopujottelun merkeissä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkilta mukana tapahtumassa oli esimerkiksi Yhdessä eteenpäin -hankkeen parissa työskentelevä Antti Väisänen. Xamkin pisteellä opiskelijat pääsivät kokeilemaan bocciaa, hahmoneppailua ja sammakkohyppelypeliä. Tapahtumaa Väisänen piti erittäin onnistuneena. Väisänen halusi kiittää Esedun opettajia uskaliaasta heittäytymisestä ja upean tapahtuman järjestämisestä.
”Hirveän hyvin opiskelijat liikkuivat ryhmässä. Kukaan ei vaikuttanut jäävän ulkopuolelle. Opiskelijat kaipaavat myös vaihtelua koulujuttuihin ja sitä, että touhutaan jotain yhdessä isolla porukalla. Opettajathan tämän päivän ratkaisivat. He laittoivat itsensä likoon ja tekivät päivästä opiskelijoille sen mitä se oli.”

Luonnonvara- sekä logistiikka-alan koulutuspäällikkönä Esedulla toimiva Kirsi Malmstedt kertoo tapahtuman olleen onnistunut sekä tärkeä koko Kinnarin porukalle.
”Tämänkaltaiset päivät ovat osa sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä. Upeaa, että koko työporukka sekä opiskelijat tekevät asioita yhdessä ja tutustuvat toisiinsa lisää rennossa ilmapiirissä. On tärkeää, että olemme ”me” ja saamme aikaiseksi turvallisen opiskeluympäristön. Ketä tahansa on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa ja oppiminen on meidän kaikkien yhteinen asia kaikkine iloineen ja suruineen.”

”Yhteisöllisyys luo turvallisuutta kaikille ja se siivittää meitä kaikkia eteenpäin vaikeinakin hetkinä. Yhdessä tekemisessä on vahvuutta ja osin taikaakin! Perinne tästä tultane tekemään jatkossa”, Malmstedt jatkaa.

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021