Skip to content
EtusivuAjankohtaistaKesä Visulahdessa tuo monipuolista kokemusta taskuun

Kesä Visulahdessa tuo monipuolista kokemusta taskuun

27.06.2019

Mikkelin Visulahdessa olivat työt käynnissä jo toukokuussa ennen kesäkauden alkua. Visulahti aukesi yleisölle kesäkuun alussa, mutta töitä huvipuiston työntekijöille riitti jo kevään aikana.

Esedun matkailualan opiskelijat ovat jo useana kesänä työskennelleet Visulahdessa erilaisissa tehtävissä.
”Opiskelijoiden kanssa aloitamme työt huvipuiston ulkoalueilla loppukeväästä erilaisilla kunnostustöillä. Näin he saavat huvipuiston alueet tutuksi ennen kauden alkua”, kertoo Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen.

Tänä kesänä matkailualan opiskelijoita työskentelee Visulahdessa lähes kymmenen. Ensin matkailualan tulevat ammattilaiset aloittavat työelämäjakson koulutussopimuksella, mutta loppukesän he ovat töissä Visulahdessa oppisopimuksella.
”Yhteistyö Esedun kanssa on todella tärkeää. Meillä työskentelee Visulahdessa vakituisesti viisi henkilöä, mutta kauden aikana työntekijöitä on jopa 80”, kertoo Asikainen.
”Opiskelijat ovat tykänneet täällä työskentelystä. Tarjolla on todella monipuolisia tehtäviä kunnostustöistä asiakaspalveluun ja tapahtumien tuottamiseen.”

Matkailualan opettaja Niina Liukkonen kertoo, että opiskelijoiden opinnot etenevät Visulahdessa kesän aikana työskenneltäessä.
”Opiskelijat suorittavat kesän aikana kaksi tutkinnon osaa. Tämän johdosta opinnot etenevät nopeammin ja heillä mahdollisuus suorittaa perustutkinto jopa kahdessa vuodessa.”

Matkailualan tulevaisuus näyttää Asikaisen mielestä hyvälle.
”Matkailu on nouseva ala Suomessa, omatoimimatkailusta on tulossa suuri trendi kotimaassamme.”
”Neuvon aina nuoria hakeutumaan seikkailuihin. Kunhan vain on tarpeeksi rohkeutta ja intoa, pystyy itsensä työllistämään matkailun pariin ympäri vuoden”, kannustaa Asikainen matkailualan tulevia ammattilaisia.

Asikaisella itsellään on pitkä kokemus matkailualalta ja Visulahden johtamisesta.
”Aloitin työt Visulahden puistonjohtajana 24-vuotiaana. Olin työskennellyt täällä sitä ennen kahden kesän ajan.”
Huvipuiston johtaja onkin hyvä esimerkki tuleville alan ammattilaisille.
”Moni meillä työskennelleistä nuorista pitää minuun yhteyttä vielä vuosien jälkeenkin, eli olen tainnut työni hoitaa hyvin.”

Asikaisen puheissa toistuu monessa kohtaa monipuolisuus, ja sitä varmasti matkailuala todellakin on.
”Matkailualalle tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa moniosaajia töihin.”
”Myös kansainvälisyys ja eri kulttuurien tunteminen on tärkeä osa matkailualaa. Visulahdessa vierailee joka päivä matkailijoita Suomen ulkopuolelta. Vaikka tällä hetkellä huvipuisto onkin vahvasti kotimaisten matkailijoiden suosiossa, tulevaisuudessa suunta voi olla toinen.”

Tulevaisuus alalla näyttää siis hyvälle, mutta mitkä ovat ne valttikortit alan yrityksille jatkossa?
”Kyllä se vastuullisuus on ykkösvaltti. Myös globaalien trendien seuraaminen on tärkeää, kestävä kehitys ja eettisyys nousevat entistä tärkeämpään asemaan. Unohtamatta tietenkään luontoa, puhtautta, kotimaista ruokaa – ja sitä Saimaata.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Niina Liukkonen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021