Skip to content
EtusivuAjankohtaistaKäytännönläheinen kiertotaloustapahtuma kuluttajille Mikkelissä to 11.4.

Käytännönläheinen kiertotaloustapahtuma kuluttajille Mikkelissä to 11.4.

09.04.2024

Arjen kiertotaloustapahtumassa on vaatteidenvaihtopiste, tee-se-itse hyönteishotelli ja energianeuvontaa mökkiläisille sekä lukuisat muut tekstiileihin, veteen, ruokaan ja rakennettuun ympäristöön liittyvät esittelypisteet ja puheenvuorot – kaikki yhden iltapäivän aikana to 11.4. Mikkelin Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

Kuntalaisille ja vapaa-ajan asukkaille suunnattu Mikkelin Kiertotalouspäiviin kuuluva arjen kiertotaloustapahtuma järjestetään Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla torstaina 11.4. klo 12-17. Käytännönläheisessä ja kansantajuisessa ohjelmassa on puheenvuoroja tekstiilien, veden, ruuan ja rakennetun ympäristön kiertotaloudesta, kiertotalousmuotinäytös, musiikkia, paneelikeskustelu sekä esittelypisteitä kiertotalouden eri osa-alueilta.

VaatePop!-vaatteidenvaihtopäivän järjestävät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Käytännössä kävijä voi tuoda Mekstiili-hankkeen vaatteidenvaihtopisteelle 1-3 kpl aikuisten laadukkaita, ehjiä, puhtaita kevät- ja kesävaatteita vaihdettavaksi. Vaatteidenvaihto on maksutonta. Lisätietoa: VaatePop! – Xamk

Poistotekstiilikeräyksestä jakavat tietoa Metsäsairila Oy ja ViaDia Mikkeli ry Mekstiili-hankkeen toisella pisteellä, jossa on poistotekstiilirullakko, johon kävijät voivat tuoda muovipussiin pakattuna puhtaita ja tarpeettomia tekstiilejä.

Kiertotalousmuotinäytöksissä Etelä-Savon ammattiopiston tekstiili- ja muotialan opiskelijat esittelevät suunnittelemiaan ja valmistamiaan kiertotalousvaatteita ja -asusteita.

Pirtin Kehräämön pisteellä kävijät voivat tutustua kierrätyslankoihin ja keskustella lankoihin käytettävistä materiaaleista.

Etelä-Savon ammattiopiston Tee se itse -pisteellä kävijöillä on mahdollisuus rakentaa hyönteishotelli kierrätysmateriaaleista. Tarvikkeita hyönteishotellien tekemiseen on rajoitetusti. Pölyttävät hyönteiset ovat tärkeitä puutarhakasvien hyvinvoinnille, ja niiden luontaiset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat vähentyneet. Hyönteishotelli on erinomainen apuväline hyönteisten pesinnän ja talvehtimisen helpottamiseen.

Keittiöissä syntyvän, ruoanlaittoon liittyvän, biojätteen parempi hyödyntäminen energiana ja säilyttäminen ravinnekierrossa on esillä Xamkin, Etelä-Savon Marttojen, Metsäsairila Oy:n ja   Biosairila Oy:n yhteisellä pisteellä. Tapahtumassa saa vinkkejä muun muassa ruokahävikin vähentämiseksi keittiöissä.

MikseiMikkelin ja Xamkin pisteillä kiinnostuneet pääsevät keskustelemaan purettujen rakennusosien uudelleenkäytöstä, purkamisen ympäristövaikutuksista sekä vapaa-ajan asuntojen energian käytöstä ja kestävästä mökkeilystä. Esillä on myös Xamkin vesitutkimukseen liittyvää mittauslaitteistoa.

Lisää tietoa tapahtumasta Mikkelin kaupungin tapahtumasivustolta.

Lisätietoja voivat antaa myös:

Heidi Hänninen, Mikkelin kaupunki, heidi.hanninen@mikkeli.fi, puh. 040 129 5048
Kimmo Haapea, Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi, Puh. 0440 361 613
Tuija Ranta-Korhonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk), tuija.ranta-korhonen@xamk.fi, puh. 040 661 5191
Anne Laitinen, Metsäsairila Oy, anne.laitinen@metsasairila.fi puh. 040 713 8117
Marika Auvinen, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, marika.auvinen@esedu.fi puh. 044 711 5511

Mikkelin Kiertotalouspäivät 2024 toteutetaan useina erillisinä tapahtumina vuoden varrella. Tapahtumakokonaisuus järjestetään Mikkelin kaupungin, Etelä-Savon ammattiopiston, Metsäsairila Oy:n, Toimintakeskus Uutta Elämää Ry:n, ProAgrian, Helsingin yliopiston Ruralia-Instituutin, Mikkelin Yliopistokeskuksen sekä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Mekstiili-, KIELO-, VerstasCO2-, Biovirtaa- ja AWE-hankkeiden yhteistyönä. Edellä mainitut hankkeet ovat Euroopan Unionin osarahoittamia. rahoitukset myöntäneet viranomaiset ovat Etelä-Savon maakuntaliitto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Pohjois-Savon liitto.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo elinvoimaa Mikkelin seudulle tukemalla yritysten, matkailun ja toimintaympäristön kehittymistä. Yhtiö palvelee vuosittain 1200 yritysasiakasta ja tarjoaa kokonaisvaltaista tukea Mikkeliin sijoittumisessa. Yhtiössä työskentelee hybridimallilla 40 eri alojen asiantuntijaa. Lisää www.mikseimikkeli.fi 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021