Skip to content
EtusivuAjankohtaistaJuliana Hokkanen WorldSkills-huippuvalmentajana Sveitsissä

Juliana Hokkanen WorldSkills-huippuvalmentajana Sveitsissä

04.11.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opettaja Juliana Hokkanen suuntasi lokakuussa Sveitsiin huippuvalmentajan roolissa. Hokkanen oli osa WorldSkillseissä kilpailleen Oskari Takkisen valmennustiimiä. Takkinen kilpaili Kondiittori-kilpailulajissa.

”Matka Sveitsin Luzerneen sujui hienosti ja oli hyvin antoisa kaikin puolin. Kilpailut toteutettiin Richemontin koulussa, mikä tarjosi huikean kilpailuympäristön. Kilpailu oli hyvin tasainen ja tarjosi parastaan niin valmentajille, kilpailijoille, tuomareille kuin katsojille. Oli huikea seurata nuoria, jotka ovat niin intohimoisia omaa ammattiansa kohtaan”, Hokkanen kommentoi.

WorldSkills-kilpailut järjestettiin tänä syksynä hajautetusti eri maissa. Kondiittori-lajissa kilpaili yhtensä 15 kilpailijaa ympäri maailman.
”Kilpailut tietenkin antoivat myös mahdollisuuden luoda yhteyksiä muiden maiden tiimien kanssa, mikä taas laajentaa verkostoutumista niin henkilökohtaisella kuin Suomen tasolla.”

Takkinen sijoittui kuudenneksi. Hänelle myönnettiin Medallion for Excellence mitali keskiarvoa paremmasta kilpailusuorituksesta.
”Oskarin kohdalla kilpailut sujuivat erinomaisesti. Hän pystyi kilpailutilanteessa tekemään omien kykyjensä mukaan parhaan mahdollisen suorituksen. Kilpailupäivien edeltävinä iltoina pidin hyvin tärkeänä henkisen valmistutumisen ja niin ollen Oskari oli valmiimpi myös lähtiessään kisapäiviin.”

Hokkanen kulki Takkisen rinnalla pitkän matkan kohti WorldSkills-kilpailuja.
”On todella vaikea kuvata sitä tunnetta ja lataumista, mitä valmentajana kävin valmennettavan kanssa läpi ennen kilpailuja. Se on jotakin ainutlaatuista”, Hokkanen kuvailee tunnelmia kilpailujen jälkeen.

Hokkasen matka valmentajana ei todellakaan pääty tähän. Joulukuussa alkaa valmennus kohti EuroSkills-kilpailuja, jotka järjestetään syyskuussa 2023 Puolassa.
”Suomen edustaja tulee Pietarsaaresta. Hänen valmennuksensa tapahtuu pääosin Esedun, Salpauksen ja Sampon tiloissa.”

Hokkanen haluaa kiittää Esedua mahdollisuudesta kehittää omaa osaamistaan sekä mahdollisuudesta toimia huippuvalmentajana.
”Olen todella kiitollinen Esedulle kaikesta tuesta, jota olen saanut ja siitä, että olen päässyt toteuttamaan unelmaani.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Juliana Hokkanen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021