Skip to content
EtusivuAjankohtaistaJenni ja Mea suuntaavat innolla kohti uutta

Jenni ja Mea suuntaavat innolla kohti uutta

11.06.2024

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla vietettiin valmistujaisjuhlia Mikkelissä ja Pieksämäellä toukokuun lopulla. Yli 600 uutta ammattilaista valmistui Esedulta kuluvan kevään aikana. Kaksi keväällä todistuksen saaneesta ovat rakennusalan perustutkinnosta talonrakentajiksi valmistuneet Mea Pulliainen ja Jenni Kärkkäinen.

Sekä Pulliainen että Kärkkäinen ovat silmin nähden onnellisia juuri ennen valmistujaisjuhlaa. Esedulta valmistuvat saavat todistuksensa nykyään sähköisenä, mutta opiskelijoille järjestetään valmistujaisjuhlat, joissa jokaista ammattiin valmistuvaa muistetaan. Joustavan opiskelun myötä myös useat opiskelijoista valmistuvat pitkin vuotta. Myös Pulliainen ja Kärkkäinen valmistuvat rakennusalalta etuajassa.
”Vajaassa kolmessa vuodessa valmistumme. Olemme molemmat Pieksämäeltä kotoisin. Esedulla aloitimme opinnot peruskoulun jälkeen”, Kärkkäinen ja Pulliainen kertovat.

Tutoreina opintojensa ohella toimineet Kärkkäinen ja Pulliainen miettivät hetken yhdessä asioita, joita Esedulla opiskelusta jäi mieleen.
”Kyllä ehdottomasti se, kuinka hauskaa meillä aina oli! Ihan sama mitä tehtiin, niin hyvä ilmapiiri oli opiskeluporukan kesken. Ja tietysti opettajat oli tosi kivoja!”, kommentoivat molemmat yhteen ääneen.

Työelämäjaksot molemmat kokevat tärkeinä oman osaamisen kehittymisen kannalta.
”Koulussa saatiin hyvät perustaidot alan työtehtävistä, mutta työelämäjaksoilla pääsimme syventämään vielä lisää oppimaamme”, Pulliainen kertoo.
”Ja kyllä työelämässä oppi ottamaan enemmän itse vastuuta siitä mitä tekee!”, Kärkkäinen jatkaa.

Ammattiin valmistumisen hetkellä nuorilla voi olla edessä erilaisia suunnitelmia. Kärkkäinen on valmistumisen hetkellä työelämässä ja Pulliainen suuntaa kesällä kuukaudeksi Kroatiaan töihin.
”Heinäkuussa suuntaan kuukaudeksi Kroatiaan, jossa aion tehdä töitä muun muassa leirintäalueen kunnostustehtävien parissa. Kesän jälkeen suuntaan armeijaan”, Pulliainen valottaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Loppuun molemmat haluavat lähettää terveisiä opiskeluajan tärkeimmille henkilöille eli opettajilleen:
”Jyrkille ja Makelle terkkuja! Toivottavasti ei tule meitä ikävä.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021