Skip to content
EtusivuAjankohtaistaIsännöitsijä työskentelee ihmisten asialla

Isännöitsijä työskentelee ihmisten asialla

23.09.2021

Janne Suhonen työskentelee REIM Mikkeli Oy:ssä isännöitsijänä. Suhonen halusi täydentää omaa ammatillista osaamistaan ammattitutkinto-opinnoilla Etelä-Savon ammattiopisto Esedussa.
”Suoritin Esedussa Isännöitsijän ammattitutkinnon opinnot. Koin opinnot erittäin hyödyllisiksi, vaikka tietysti enemmänkin olisin voinut opiskella. Työ tekijäänsä opettaa.”

Ammattitutkinto-opinnot sopivat henkilöille, joilla on jo alan peruskoulutus tai työelämässä hankittu tarvittava osaaminen. Usein ammattitutkinto-opinnot suoritetaan työn ohessa.
”Olin opiskeluaikana mukana myös huoltoyhtiössä kuuden kuukauden ajan, joka on auttanut minua paljon isännöitsijän työtehtävissä. Silloin opin näkemään käytännössä, mitä töitä ja miten huoltomies työnsä tekee, kun isännöitsijä tilaa työn. Lähiopintoja Esedulla minulla oli yhteensä hieman vajaa 10 kertaa kuukaudessa. Muuten tein käytännön työtehtäviä työelämässä.”

Isännöitsijä on taloyhtiöiden tuki ja turva. Isännöitsijän työtehtäviin kuuluu monipuolisesti erilaisia työtehtäviä laskujen maksusta ja taloustilanteen seurannasta aina kokousvalmisteluihin.
”Isännöitsijänä vastaan esimerkiksi kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä, taloyhtiöiden rahoituksesta ja lainojen hoidosta. Lisäksi huolehdin esimerkiksi kiinteistön kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä sekä korjaushankkeiden ja urakoiden kilpailuttamisesta.”

Monipuolisen kiinteistöalan ammattilaisen työtehtävistä tärkeimpänä Suhonen kuitenkin pitää ihmisten palvelemista. Isännöitsijä työskentelee ihmisten asialla.

Isännöinnin ammattitutkinto on Esedulla jatkuvassa haussa, joten opintoihin voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden.

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: kuvakaappaus videolta

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021