Skip to content
EtusivuAjankohtaistaIntohimo musiikkiin synnytti kipinän yrittäjyyteen

Intohimo musiikkiin synnytti kipinän yrittäjyyteen

04.01.2022

Pitkään muusikkona ja karaoke-emäntänä palkkatyönsä ohella työskennellyt Pauliina Hintsanen, 43, suoritti Esedulla Yrittäjän ammattitutkinnon päästäkseen toteuttamaan ammatillisia haaveitaan. Hintsanen kertoo, että vuosien saatossa aika ajoin alanvaihto oli käynyt mielessä, mutta täyspäiväinen keikkamuusikon ura ei houkutellut.
”Halusin päästä kokeilemaan siipiäni uuden ammatin merkeissä ja se ei onnistunut ilman omaa yritystä, joten päätin rohkaistua ja kokeilla.”

Sopiva yritysmuoto ja -idea löytyi kollegan innottamana.
”Tapasin Kuopiossa karaokevalmentajana toimivan Enja Ikäheimon ja hänen työnsä kuulosti mielenkiintoiselta, joten hänen inspiroimanaan ryhdyin räätälöimään lauluvalmennusta, karaokeryhmiä ja lisäksi esiintymisiä omilla kokoonpanoilla sekä trubaduurina”, avaa Hintsanen yrityksensä Laulumon syntytarinaa.

Hintsasella ei ollut aiempaa kokemusta yrittäjyydestä ja hän päätti hakea tukea yrittäjyytensä alkutaipaleelle hakeutumalla opiskelemaan Yrittäjän ammattitutkintoa Esedulle.
”Yrittäjän ammattitutkinto vaikutti kokonaisuudelta, jolla pääsisin hyvin alkuun yrittäjänä oppilaitoksen turvin.”

Opiskelemaan Hintsanen päätyi perinteisesti etsimällä lisätietoa internetistä. Klikattuaan itsensä Esedun sivuille hänen silmiinsä osui Yrittäjän ammattitutkinto, jonka tutkintokuvaus vaikutti Hintsasen sanoja lainaten ”juuri oikealta.” Opinnot alkoivat tammikuussa 2020 palkkatyön ohella.
”Ensimmäisenä talvena tein opinnoissani liiketoimintasuunnitelmaa ja suunnittelin yritykseni ilmettä, nimeä ja muita käytännön asioita”, kertoo Hintsanen.

Jäätyään palkkatyöstään opintovapaalle syksyllä 2020 Hintsanen alkoi käynnistää omaa yritystoimintaansa ja tutkinnon hän suoritti kokonaisuudessaan loppuun kesäkuussa 2021.
”Opintoihin oli varattu kaksi vuotta aikaa, mutta tavoitteenani oli alusta saakka suorittaa opinnot napakasti”, Hintsanen toteaa.

Hintsanen kokee opiskelun ja yrittämisen kulkeneen hyvin käsi kädessä.
”Opiskelu oli käytännössä hyvin itsenäistä monimuoto-opiskelua”, avaa Hintsanen opintojensa sujumista käytännössä. ”Covid-19 pandemia sotki lähiopiskelua melko paljon ja kursseja käytiin esimerkiksi Teams-sovelluksen kautta.” Hintsanen kiittää sitä, että tukea ja apua oli saatavilla Esedun puolelta, kun sitä opiskelujen aikana tarvitsi.

Yrittäjyydessä parasta Hintsasen mukaan on vapaus, oman työn ja aikataulujen suunnittelu, sekä tietysti se että ”saa tehdä mitä rakastaa”, joka Hintsasen tapauksessa on muusikkous ja laulattaminen. Hän suositteleekin oman kokemuksensa pohjalta Yrittäjän ammattitutkintoa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.
”Jos sinulla on hyvä liikeidea ja haluat pistää sen käytäntöön, niin Yrittäjän ammattitutkinnosta saat hyvän alun ja tuen yrittäjyytesi alkutaipaleelle.”

Kuva: Pauliina Hintsanen
Teksti: Salla Avelin

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021