Skip to content
EtusivuAjankohtaistaIloa ja kannustamisen riemua Urheilupuistossa

Iloa ja kannustamisen riemua Urheilupuistossa

02.09.2019

Elokuussa Mikkelin Urheilupuiston kentällä raikasi iloiset kannustushuudot, sillä kaupungin urheilupyhätössä järjestettiin 14. Mikkelin omat paralympialaiset. Paikalle oli saapunut useita kymmeniä osallistujia sekä tapahtuman järjestäjiä.

Mukana paralympialaisten järjestelyissä on ollut jo useiden vuosien ajan myös Esedun sosiaali- ja terveysalan opettajat sekä opiskelijat.
”Tämä taitaa olla meille jo kymmenes vuosi, kun olemme mukana tapahtumassa”, muistelee opettaja Sirpa Kauppi.
”Tänä vuonna meitä on täällä kaksi opettajaa sekä neljä opiskelijaa. Pääasiassa toimimme tapahtumassa toimitsijoina eri lajeissa”, kertoo opettaja Eijakaarina Yliranta.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Lisa Hämäläinen, Tia Auvinen, Kia Huoponen ja Niina Ravela olivat todella innoissaan mahdollisuudesta päästä mukaan tapahtumaan.
”Odotan tältä päivältä hyvää mieltä, onnistumisen hetkiä – unohtamatta tietenkään kisamakkaroita”, Hämäläinen avasi odotuksia päivälle.
”Tämä luetaan osaksi opintojamme, mutta olisin kyllä tullut tänne ilman osaamispisteiden saamistakin.”

Auvisella mukana päivässä oli koko perhe.
”Hieno kokemus myös lapsille nähdä mitä kaikkea päivä tuokaan tullessaan. Itselle tämä on hieno paikka päästä verkostoitumaan alan ihmisten kanssa sekä päästä toimimaan erilaisten asiakasryhmien kanssa.”

Ravelalle päivä oli hieman erilainen, sillä kilpailijoiden joukossa saattoi tavata oman oppisopimuspaikan asiakkaita.
”Aloitin oppisopimusopinnot Mikkelissä Pihkapuistossa viime toukokuussa. Käyn oppisopimuksella vammaistyön osaamisalaopintoja.”
”Näin perheellisenä ja vuosien työuran jälkeen koin, että oppisopimusopiskelu oli paras vaihtoehto lähteä täydentämään omaa osaamistaan.”

Esedun lisäksi paralympialaisten järjestelyissä Mikkelin kaupungin lisäksi on myös Mikkelin toimintakeskus ry sekä Mikkelin Kilpaveikot.
”Esedun kanssa tehty yhteistyö on ollut todella hyvää, opiskelijat ovat tärkeässä roolissa tapahtuman järjestämisessä. Toivomme, että yhteistyö saa jatkoa vielä tulevinakin vuosina”, kertoo Mikkelin kaupungin erityisliikunnanohjaaja Matti Poutiainen.

Mikkelin paralympialaisissa kilpaillaan eri lajeissa. Tänä vuonna lajeja oli muun muassa saappaan heitto, puhallustikka, pituushyppy sekä juoksu.
”Täällä on aina hyvin rento tunnelma! Kilpaillaan tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Ja tietysti aina toisia kannustaen”, Poutiainen kertoo.

Mikkelin toimintakeskus ry:n työnjohtaja Marko Suhonen on ollut jo vuosia paralympialaisten yksi pääjärjestäjistä.
”Tämä on tärkeä tapahtuma Mikkelissä. Vaikka lajit on sovellettu, niin kaikki on yleisurheilulajeja. Mielestämme kaikilla täytyy olla mahdollisuus harrastaa yleisurheilua.”
”Urski on oikea yleisurheilupyhättö, ja auringon paistaessa, ei meille voi tulla kuin hieno päivä!”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Lähihoitajaopiskelijat Lisa Hämäläinen (vas), Tia Auvinen, Kia Huoponen ja Niina Ravela olivat mukana järjestämässä Mikkelin kaupungin paralympialaisia. Etualalla Auvisen tytär.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021