Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHyvinvointiteknologia-asentajaksi valmistuva Rasmus tietää olevansa kärkipaikoilla tulevaisuuden työelämässä

Hyvinvointiteknologia-asentajaksi valmistuva Rasmus tietää olevansa kärkipaikoilla tulevaisuuden työelämässä

04.02.2020

Rasmus Vasara valmistuu tänä keväänä Etelä-Savon ammattiopisto Esedusta tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnosta hyvinvointiteknologia-asentajaksi.
”Ysiluokalla mietin yhteishaussa, että mihin koulutukseen haluan hakea. Tieto- ja tietoliikennetekniikka kuulosti mielenkiintoiselle, joten päätin hakea Esedulle. Tietokoneet ja elektroniikka on aina kiinnostanut, joten tämä oli todella osuva koulutus.”

Vasara on hankkinut osaamista opintojensa aikana monipuolisilla työelämäjaksoilla.
”Ensimmäisenä olin harjoittelussa Essoten Omatorilla Mikkelissä. Siellä työtehtäviin kuului esimerkiksi erilaisten laitteiden ja välineiden asentaminen. Siinä tuli tutuksi hyvinvointiteknologian työvälineet hyvin laidasta laitaan.”

Essoten työelämäjakson jälkeen Vasara on hankkinut osaamista turva-alalta. Ensimmäisen jakson hän suoritti BLC-turvalla asentaen esimerkiksi turva- ja valvontakameroita sekä hälytys- ja palojärjestelmiä.
”Olen ollut työelämäjaksolla myös Gigantin huoltotiskillä asiakaspalvelijana. Tuolloin opin paljon itse asiakaspalvelun lisäksi myös laitteiden asennuksesta, vianmäärityksistä sekä huollosta.
”Menen nyt tammikuussa vielä työelämäjaksolle EST:lle eli Etelä-Savon turvapalveluille. Siellä työtehtäviini kuuluvat muun muassa erilaiset turva-asennukset.”

Kotimaan työelämäjaksojen lisäksi Vasara suuntaa kevään aikana kansainväliseen vaihtoon Espanjaan, jossa hän työskentelee paikallisessa yrityksessä erilaisia verkkoasennuksia tehden.
”Minun lisäksi samaan aikaan lähtee kolme muuta opiskelijaa meidän alalta. Olemme jokainen eri yrityksissä töissä tuon kuuden viikon vaihtojakson ajan.”

Hyvinvointiteknologia on Vasaran mielestä tulevaisuuteen tähtäävä ala.
”Laitteet uudistuu koko ajan. Koen, että opintojeni avulla pysyn hyvin ajantasalla uuden teknologian osalta. Sanotaanko näin, että aika kärkipaikoilla tulen olemaan tulevaisuuden työelämässä.”

Hyvinvointiteknologia-asentajana Vasara tulee toimimaan hyvin monipuolisten teknologialaitteiden parissa.
”Kaikki arkipäiviä helpottavat laitteet täytyy tuntea, kuten kodin uudenlaiset älylaitteet. Esedun HYTEKS-oppimisympäristössä olevat laitteet ovat tulleet tutuiksi, ja kotihoidon asiakkailla esimerkiksi tulevaisuudessa yleistyy uudenlaiset apuvälineet, joten niiden huoltamisen osaaminen on aika tärkeää.”

Kevään Espanjan vaihtojakson jälkeen Vasara palaa koulun penkille hetkeksi. Valmistuminen siintää kuitenkin jo lähitulevaisuudessa.
”Tarkoitus olisi valmistua nyt loppukeväästä. Sitten toivottavasti olisi töitä hetkeksi tiedossa, kunnes koittaa armeijaan meno. Mutta kyllä tulevaisuuden haaveena olisi löytää oman alan töitä.”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021