Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHyvinvointi virtasi Esedulla

Hyvinvointi virtasi Esedulla

11.10.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijat ja henkilökunta järjestivät yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa useita hyvinvointitapahtumia viikolla 40. Tapahtumat olivat osa valtakunnallista Hyvinvointivirtaa-teemaaviikkoa. Tapahtumia järjestettiin Mikkelissä sekä Pieksämäellä.

Maanantaina Otavankadun ja tiistaina Raviradantien toimipisteissä järjestettiin hyvinvointikäytävät. Hyvinvointikäytävien ohjelmassa oli muun muassa erilaisia hyvinvointiin ja syrjintään liittyviä toiminallisia pelejä sekä hyvinvoinnin tietoutta tarjoavia pisteitä.

Lähihoitajaopiskelijamme Neea Salomaa ja Elsa Piirainen pitivät hyvinvointikäytävällä Syrjimätön amis -teemaista pistettä.
”Meidän pisteellä on suuri kartonkipaperi, jossa kysytään mitä syrjintä on. Jokainen voi sitten paperiin kirjoittaa oman mielipiteen siitä, että mitä syrjintä heidän mielestään tarkoittaa. Pidämme teemaa tärkeänä ja jos tämä meidän pisteemme auttaa jotain opiskelijaa millään tavoin, niin pidämme sitä onnistumisena.”

Hyvinvointiviikolla keskiviikkona Kinnarin toimipisteessä puolestaan järjestettiin opiskelijoille suunnattu Syyszäpinät-tapahtuma. Tapahtuman ohjelman olivat suunnitelleet Esedun logistiikka-alan opiskelijat yhdessä henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman ohjelmaan kuului erilaisia kilpailurasteja, yhdessä ruokailua sekä palkintojenjakotilaisuus.

Logistiikka-alan opiskelija Janita Väliaho kokee yhdessä järjestetyt tapahtumapäivät tärkeiksi.
”Toivoisin tällaisia yhteisiä toiminnallisia päiviä toteutettavaksi useamminkin. Minun mielestäni se ei veisi pois opiskelusta vaan päinvastoin. Yhteisöllisyyttä rakentavat päivät mielestäni juurikin nostaisivat opiskeluintoa ja auttaisivat jaksamaan opiskeluarkea paremmin.”

Pieksämäellä toteutettiin oppilaitosten yhteinen hyvinvointitapahtuma sekä autettiin asiakkaita ostoskassien pakkaamisessa Pieksämäen Prismassa.

Pieksämäen oppilaitokset järjestivät yhteisvoimin hyvinvointitapahtuman Pieksämäen Veturitalleilla viime viikon torstaina. Tapahtumassa oppilaitokset, seurat sekä hyvinvointiin liittyvät toimijat esittelivät toimintaansa omilla esittelypisteillään. Tapahtuma oli suunnattu Pieksämäen yläkoululaisille sekä toisen asteen opiskelijoille. Osallistujia oli yhteensä yli 400 ja on mahdollista, että tapahtuman saaman hyvän vastaanoton vuoksi ensi vuonna nähtäisiin jotain samankaltaista.

Varhain hyvinvointiviikon perjantaiaamuna ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelijat astelivat paikalliseen prismaan auttamaan asiakkaita ostoskassien pakkaamisessa. Kauppa otti tempauksen hyvin vastaan ja asiakkaat kiittelivät opiskelijoita tyytyväisinä saamastaan avusta.

Pieksämäellä merkonomiopintojen parissa arkipäivänsä kuluttavat Anni Kovanen ja Linda Ikonen lähtivät iloilla mielin auttamaan ihmisiä ja tuottamaan piristystä heidän arkeensa.
”Kyllä tämä alusta asti vaikutti hyvälle idealla. On kiva, kun voi tehdä jonkun toisen päivästä paremman pienillä teoilla. Tietysti me saamme tästä hyvän mielen lisäksi myös asiakaspalvelukokemusta.”

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021