Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHyväntekijä, alanvaihtaja ja tuleva yrittäjä

Hyväntekijä, alanvaihtaja ja tuleva yrittäjä

13.10.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla hius- ja kauneudenhoitoalaa opiskeleva Ameer Namdar osallistui syyskuun lopulla Esedun ja XAMKin yhteistyössä järjestämään hyvinvointi-hiushaasteeseen. Otavankadun toimipisteessä sijaitsevan parturi-kampaamo Opin tiloissa järjestetyssä tapahtumassa asiakkailla oli mahdollisuus lahjoittaa hiuksiaan hyväntekeväisyyteen.

Kolmatta vuotta kampaajaksi opiskelevalle Ameerille kyseessä oli jo toinen kerta, kun hän lahjoittaa hiuksiaan.
”Kolme vuotta sitten lahjoitin hiuksiani myös hyväntekeväisyyteen. Tämän jälkeen jatkoin hiusten kasvattamista aina tähän päivään saakka sillä tarkoituksella, että voisin jälleen lahjoittaa hiukseni.”

”Olen sellainen ihminen, että jos saan toiselle hyvän mielen, niin minullekin tulee hyvä mieli. Aiemmin Maltalla vaihdossa ollessani parturi, jolle työskentelin, kertoi että voisin saada hiuksistani hyvän summan rahaa. Ajattelin kuitenkin tekeväni enemmän ja saavan itselleni paremman mielen, jos odotan sopivaa hyväntekeväisyystapahtumaa, johon voisin osallistua”, Ameer taustoittaa haluaan osallistua hyväntekeväisyys-hiushaasteeseen.

Lahjoitetut hiukset lähetettiin Little Princess Trust -hyväntekeväisyyssäätiölle, joka valmistettuaan hiuksista peruukkeja, lahjoittavat ne syövän tai muun sairauden vuoksi hiuksensa menettäneille ihmisille. Vaatimuksina hiusten lahjoittamiselle oli, että hiusten täytyi olla hyväkuntoiset ja lahjoitettavien hiusten pituus tulisi olla vähintään 20cm pitkät.

Hius- ja kauneudenhoitoalalla opiskeleva Ameer on alanvaihtaja, joka haaveilee omasta yrityksestään

Yrittäjäksi haaveileva Ameer kertoo opiskelleensa aiemmin tieto- ja viestintätekniikkaa, mutta jatkuvat päätetyöstä aiheutuneet migreenit pakottivat hänet miettimään alavalintaansa uudestaan.
”Kun jouduin vaihtamaan alaa, niin mietin uutta ammatinvalintaa siltä pohjalta, että voisin tulevaisuudessa toteuttaa haaveeni omasta yrityksestä ja liikkeestä. Olin jo kiinnostunut hiusalasta ja kun tajusin, että tällä alalla oman yrityksen perustaminen on täysin mahdollista, niin olin päätökseni tehnyt.”

Ameerille tuli yllätyksenä miten vähän miehiä työskentelee hiusalalla Suomessa esimerkiksi Keski- ja Etelä-Eurooppaan verrattuna. Tähän tuleva hiusalan ammattilainen odottaa muutosta tulevaisuudessa, mutta näkee tämänhetkisen tilanteen edukseen.
”Aluksi saatoin vähän ihmetellä tilannetta, mutta tajusin nopeasti, että voin kääntää tämän edukseni. Uskon, että tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan, mutta tällä hetkellä minulle on helpompaa erottua joukosta, jonka uskon olevan vahvuus tällä alalla.”

Ameer ei kuitenkaan aio kiirehtiä yrityksen perustamisen kanssa, vaan kertoo kulkevansa askel kerrallaan kohti unelmaansa.
”En ajatellut perustaa yritystä välittömästi opintojen jälkeen, vaan ajattelen, että minun kannattaa ensin kartuttaa osaamista alalla työntekijänä. Kun olen kehittänyt osaamistani tarpeeksi ja minulla on omia asiakkaita riittävästi, niin sitten hyvän suunnitelman avulla voin perustaa yrityksen.”

”Uskon, että Mikkeli on myös tulevaisuudessa siintävän yritykseni kotipaikkakunta. Emme ainakaan ole suunnitelleet pois muuttamista, koska asumme täällä perheeni kanssa. Lisäksi ystävät ja tukiverkosto ovat täällä”, Ameer kuittaa suunnitelmansa.

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021