Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHius- ja kauneusalan opiskelijat palvelevat uudessa kauneushoitolassa Sokoksella

Hius- ja kauneusalan opiskelijat palvelevat uudessa kauneushoitolassa Sokoksella

19.04.2018

Esedu ja Osuuskauppa Suur-Savo ovat yhteistyössä avanneet Mikkelin Sokoksen tiloihin uuden pikakauneushoitolan. Kauneushoitola Kauniix toimii hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden oppimisympäristönä.

Opiskelijat palvelevat asiakkaita Kauniix-hoitolassa maanantaista perjantaihin. Hoitolassa tehdään mm. pikakampauksia, kulmien muotoilua, ripsien ja kulmien värjäyksiä sekä kevyitä ehostuksia.

Kauniix-hoitolan tilat löytyvät Mikkelin Sokokselta naistenvaateosaston yhteydestä. Hoitolassa on kaksi asiakaspaikkaa ja siellä työskentelee yleensä 1-2 opiskelijaa kerrallaan.

Kauniix-hoitola avautui asiakkaille huhtikuun alussa. Virallisia avajaisia vietetään lauantaina 28.4.2018 Kauppakeskus Stellan Kevään trendit –tapahtuman yhteydessä. Kauneushoitola palvelee asiakkaita avajaispäivänä klo 10-14.  Lapsille tehdään päivän aikana maksutta lettikampauksia. Lisäksi Stellan tähtitorilla kosmetologiopiskelijat tekevät käsille hemmotteluja sekä opastavat huulimeikin tekoon.

Kauneushoitola Kauniixin on tarkoitus palvella asiakkaita myös kesäaikaan. ”Selvitämme parhaillaan ketkä opiskelijoistamme ovat halukkaita työskentelemään Kauniixissa kesällä. Opiskelijoiden on näin mahdollista nopeuttaa valmistumistaan”, kertoo opettaja Tanja Lähdekorpi.

Kauneushoitolan toimintamalli on vahvasti ammatillisen koulutuksen reformin mukainen, kun opiskelijoiden oppiminen tapahtuu entistä enemmän työelämässä. ”Olemme todella iloisia tästä yhteistyöstä Sokoksen kanssa. Meille ja hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille tämä on hieno uusi mahdollisuus hankkia osaamista uudenlaisessa toimintaympäristössä, iloitsee Esedun työelämäasiantuntija Tarja Rantee.

Kauneushoitolan toiminnan käynnistämisessä ovat aktiivisesti olleet mukana myös merkonomiopiskelijat, jotka järjestivät hoitolan nimestä kilpailun, suunnittelivat logon sekä suunnittelivat ja toteuttavat hoitolan markkinointia.

Esedu suunnittelee kahden muun oppimisympäristönä toimivan hoitolan avaamista työelämän tiloihin ensi syksynä. Toinen hoitoloista on tulossa Pieksämäelle ja toinen Mikkeliin.

Kauneushoitola Kauniix avajaiset la 28.4. klo 10-14

Mikkelin Sokos, naistenvaate- ja kosmetiikkaosaston välissä

Ajanvaraus: puh. 040 645 3155

Lisätietoa:
työelämäasiantuntija Tarja Rantee puh. 040 632 7155
opettaja Tanja Lähdekorpi puh. 044 970 1631

Kuvassa Pieksämäen kosmetologiopiskelija Juulia Partanen.

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021