Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHiekanpään kampuksen rakennustyöt alkavat

Hiekanpään kampuksen rakennustyöt alkavat

05.04.2018

Pieksämäellä iloitaan, että Hiekanpään kampuksen rakentaminen on nytkähtänyt eteenpäin. Pieksämäen kaupunki ja Rakennusliike U. Lipsanen allekirjoittivat eilen 4.4. sopimuksen Hiekanpään kampuksen rakennusurakasta.

Hiekanpäähän rakennetaan kaksi uutta rakennusta, joista toinen on Esedun tekniikan aloille. Teknologiataloon on tulossa työhallit auto-, metalli-, sähkö- ja rakennusalalle. Esedun muut kuin tekniikan alat ja yhteiset tilat muuttavat alueella jo nyt olevaan rakennukseen (B-rakennus), jossa tällä hetkellä toimii mm. Diak sekä lukio. Lukio kuitenkin muuttaa B-rakennuksesta pois kunhan Hiekanpään uuden rakennukset valmistuvat

Hiekanpäähän nousee toisen asteen koulutusten keskittymä, joka edistää oppilaitosten välistä yhteistyötä. Uusiin tiloihin on tarkoitus päästä muuttamaan vuonna 2020.

Urakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Esedua edustivat toimitusjohtaja Arja Seppänen, rehtori Vesa Vainikainen sekä koulutuspäällikkö Jarmo Pohjolainen. Mukana tilaisuudessa oli myös opettaja Antti Kivimäki, joka toimii Pieksämäen kaupungin opetuslautakunnan puheenjohtajana. ”Odotamme todella innolla uusia ja ajanmukaisia tiloja”, tiivistää koulutuspäällikkö Jarmo Pohjolainen esedulaisten tunnot Pieksämäellä.

Kuva urakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudesta 4.4.2018. Kuvassa toimitusjohtaja Antti Lipsanen rakennusliike U. Lipsanen Oy:stä, Pieksämäen tekninen johtaja Tapani Mähönen ja Pieksämäen vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

Teksti: Laura Salonen
Kuva: Vesa Vainikainen

**********************************

Pieksämäen kaupungin mediatiedote 4.4.2018

 

Hiekanpään kampuksen rakennustyöt alkavat

Pieksämäen kaupunki ja Rakennusliike U. Lipsanen allekirjoittavat KVR-urakkasopimuksen Hiekanpään Campuksen rakennusurakasta. Campusalueelle rakennetaan kaksi uutta koulurakennusta.

Yläkoulun rakennettavat neliöt on 5 744 brm2 sekä rakennettava tilavuus on 24 842 rm3. Etelä-Savon Koulutus Oy / Etelä Savon ammattiopiston tekniikkarakennuksen koko tulee olemanaan 2815 brm2 sekä rakennettava tilavuus 20 190 m3.

Urakan voittaneen Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n KVR-urakkatarjouksen summa on 17 580 000 €, alv 0 %. Yläkoulun osuus urakkasummasta on 11 941 000 € ja ammattiopiston osuus 5 639 000 €.

Kohde on Pieksämäen kaupungin suurin yksittäinen hanke. Käyttäjät ovat saaneet vaikuttaa suunnitelmiin alusta lähtien ja lähtökohtana on ollut uusi oppimisympäristö. Opettajat ja oppilaat ovat tyytyväisiä, kun hanke viimein saadaan käyntiin monen vuoden odotuksen ja monien mutkien jälkeen.

Työt käynnistyvät kevään aikana ja kohteet valmistuvat 2020 keväällä. Kohteen pääsuunnittelija on Riitta Korhonen Arkkitehtuuritoimisto Korhonen Oy:stä. Rakennuttajakonsulttina toimii Seppo Höyhtyä Sweco Oy:stä

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021