Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään myös Esedulla 11.-17.9.2023. Hävikkiviikon tavoitteena on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta.
Lähde: kuluttajaliitto.fi
Ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin.
Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa ruokahävikin vähenemiseen. Pienetkin teot ovat tärkeitä!
Tiesitkö, että keskivertokuluttaja heittää Suomessa syömäkelpoista ruokaa roskiin noin 20–25 kiloa vuosittain. Rahassa mitattuna se tarkoittaa sitä, että suomalaiset heittävät ruokaa roskikseen vuosittain yhteensä noin 590 miljoonan euron edestä.
Ruoka on liian arvokasta hukattavaksi! Esedun opiskelijoiden ja henkilöstön on mahdollisuus jättää oma lupauksensa hävikkiviikon aikana ruokahävikin vähentämiseksi. Yhteystietonsa vastaamisen yhteydessä jättäneiden kesken arvotaan 3 kpl Esedun tuotepalkintosettejä. Olemme yhteydessä voittajiin henkilökohtaisesti.
Jätä oma lupauksesi 15.9. mennessä Forms-lomakkeella
Lähde: kuluttajaliitto.fi