Skip to content
EtusivuAjankohtaistaHarrastuksen ja opintojen yhdistäminen loi hyvän pohjan koulutussopimukselle

Harrastuksen ja opintojen yhdistäminen loi hyvän pohjan koulutussopimukselle

02.01.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla liiketoiminnan perustutkintoa opiskeleva Paavo Markkanen suoritti viime syksyn aikana opintojaan työelämäjakson merkeissä Savon Golftiimissä Mikkelissä.

Markkanen on pelannut golfia nuoreen ikäänsä nähden jo pitkän tovin. Tulevaisuudessa siintääkin haave päästä ammattilaisviheriöille kilpailemaan.
”Olen pienestä asti harrastanut golfia. Kilpaillut olen nyt kuuden vuoden ajan. Golftiimi oli tuttu paikka jo entuudestaan minulle, sillä olen täällä harjoitellut erityisesti talvikausina.”

Savon Golftiimiin Markkanen päätyi yrittäjä Tia Hovilan tarjoaman koulutussopimuspaikan kautta.
”Elokuussa aloitin täällä työelämäjaksolla, ja koko syksyn olen tehnyt töitä täällä. Pääsääntöisesti työtehtäviini on kuulunut myyntityöt myymälän puolella. Lisäksi olen päässyt opettelemaan mailahuollon tekemistä tai pienimuotoista lajiohjausta ryhmille.”

Markkanen suorittaa koulutussopimuksella Golftiimissä kahta eri tutkinnon osaa.
”Olen aiemmin ollut kahdessa eri yrityksessä työelämäjaksolla. Näiden työelämäjaksojen kautta olen päässyt syventämään omaa osaamistani entisestään käytännön tasolla.”

Savon Golftiimi tarjoaa Mikkelissä monipuolisen kattauksen palveluita golfin harrastajille.
”Meiltä löytyy myymälä, jossa on kattavasti lajin välineet myynnissä sekä lisäksi harjoitusalue rangeineen ja simulaattoreineen. Sisätilojen vuoksi asiakkaat pystyvät harjoittelemaan meillä vuoden ympäri”, kertoo Golftiimin toinen yrittäjä Tia Hovila.

Myymälän lisäksi Golftiimillä on olemassa myös verkkokauppa, jonka käyttöön myös Markkanen on päässyt perehtymään työelämäjaksonsa aikana.
”Olen päässyt tutustumaan verkkokaupan saloihin. Olen muun muassa tehnyt tuotekortteja teksteineen ja kuvineen verkkokauppaan sekä valokuvannut myyntiin tulleita käytettyjä mailoja”, Markkanen kertoo.

Hovila työpaikkaohjaajana on erittäin tyytyväinen mahdollisuuteen tarjota alan opiskelijalle työelämäpaikka.
”On hienoa tarjota opiskelijalle mahdollisuus päästä käytännössä oppimaan esimerkiksi myyntityötä. Paavo on tietää golfin salat, joten hän on osannut palvella asiakkaita erityisellä ammattitaidolla hakien asiakkaille oikeanlaisia ratkaisuja. On myös työpaikkaohjaajana ollut hienoa päästä seuraamaan Paavon kehitystä syksyn aikana. Meille Golftiimillä laadukas palvelu on toimintamme lähtökohta.”

Hovila painottaakin, että työelämäjaksot tarjoavat mahdollisuuksia myös työpaikalle.
”Kyllä tässä on tullut oppia puolin ja toisin. Itsekin oppii samalla, kun ohjaa toista. Joutuu tai paremminkin pääsee syventymään asioihin ja pohtimaan toimintatapojaan sekä samalla muovaamaan niitä paremmiksi ja tehokkaammiksi. Hyviä kehittämisajatuksia on paljon tullut Paavoltakin jakson aikana.”

Tulevaisuus näyttää tullessaan milloin Markkanen nähdään ammattilaiskentillä. Mutta nyt ensimmäisenä siintää katseessa tuleva kevät ja valmistuminen merkonomiksi.
”Tulevan kevään aikana aion suorittaa opinnot loppuun, ja jatkan samalla työskentelyä myös Golftiimillä.”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021