Skip to content
EtusivuAjankohtaistaForeAmmatti työllistymisen edistäjänä

ForeAmmatti työllistymisen edistäjänä

17.12.2018

Esedulla on otettu kuluvan syksyn aikana käyttöön ForeAmmatti –palvelu. Palvelua otetaan pikkuhiljaa laajemmin käyttöön. Ensimmäisenä palvelua pilotoitiin KasvuEsedun Nuoret töihin -koulutuksessa.
”Ensimmäisen käyttökokemukset ForeAmmatista ovat olleet todella hyviä, varsinkin ohjauksen näkökulmasta”, kertoo projektipäällikkö Pekka Patama.

ForeAmmatista on hyötyä niin opiskelijoille, työelämälle kuin opettajillekin.
”Opiskelija hyötyy järjestelmästä siten, että hänellä on mahdollisuus yksityiskohtaisesti kertoa omasta osaamisestaan työelämään ja kasata ne yhteen paikkaan. Järjestelmä tulee jatkossa palvelemaan eri kielillä ja ohjaa opiskelijaa myös tekemään oikeita valintoja esimerkiksi täydennyskoulutusten suhteen”, avaa Patama. ”ForeAmmatista pystyy myös seuraamaan eri ammattialojen kilpailutilanteen sekä ennusteen tulevasta.”
”Opettajien näkökulmasta ForeAmmatti tarjoaa mahdollisuuden hallita koulutussopimus- sekä oppisopimuspaikkoja aiempaa paremmin. Lisäksi opettajat pystyvät palvelun kautta seuraamaan opiskelijoiden osaamisen kehittymistä.”

Tulevaisuudessa on tarkoitus avata palvelu käyttöön myös työelämälle, jolloin yritykset voivat helposti ilmoittaa avoimista työpaikoista suoraan opiskelijoille ja alojen opettajille. Työnantajien on mahdollista saada ehdokkaita haetun osaamisen perusteella omiin rekrytointitarpeisiinsa.
”ForeAmmatti lyhentää Esedun ja työelämän välistä matkaa. Opiskelijoiden on helppo saada sieltä kautta tietoa oman alansa avoimista työpaikoista.”
”Opiskelijat pääsevät täydentämään omaa osaamisprofiiliaan palvelussa, jonka avulla avoimia työpaikkoja pystytään sitten kohdentamaan oikeille henkilöille.”

Tällä hetkellä Esedun käytössä olevasta ForeAmmatti-järjestelmästä löytyy reilut 200 osaajaa.
”Määrä kasvaa lähiaikoina, koska palvelua tarjotaan esimerkiksi valmistuville opiskelijoille. Tarkoitus on, että kaikilla Esedun asiakkailla on mahdollisuus hyödyntää kyseistä palvelua”, valaisee Patama tulevaa.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021