Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEtelä-Savossa kehitetty opintojen RahoitusBotti

Etelä-Savossa kehitetty opintojen RahoitusBotti

15.03.2022

Opintojen RahoitusBotti palveluksessanne

Opintojen RahoitusBotti ohjaa opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Eteläsavolaisten oppilaitosten yhdessä kehittämä botti on julkaistu nyt kaikkien käyttöön.

Työelämä muuttuu vinhaa vauhtia ja työntekijään kohdistuvat osaamistarpeet sen mukana. Moni aikuinen joutuu miettimään, pitäisikö omaa osaamista päivittää tai hankkia kokonaan uusi ammatti. Pohdinta nostaa esiin lukuisia kysymyksiä, joista yksi tärkeimmistä on opintojen aikaisen elämän rahoittaminen.

Mistä löytyy rahoitusta, joka mahdollistaa opiskelun ja pitää perheen pystyssä sen aikaa?
Miten löydän eri vaihtoehdot ja osaan valita juuri minun elämäntilanteeseeni sopivimman rahoituksen?

Maaliskuussa julkaistu opintojen RahoitusBotti kokoaa yhteen opintojen rahoitusmahdollisuudet käyttäjäystävällisellä tavalla. RahoitusBotti esittelee jutustellen kuusi erilaista rahoituksen lähdettä erityisesti aikuisen näkökulmasta ja johdattaa käyttäjän kunkin rahoituksen tarjoajan verkkosivuille. RahoitusBotti voi myös ehdottaa juttelun lomassa käyttäjälle parhaiten sopivia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen.

RahoitusBotti pohjautuu AIKU-hankkeessa tehtyyn selvitykseen, jossa 432 eteläsavolaista aikuista eri puolilta maakuntaa kertoi toiveitaan ja kokemuksiaan aikuisille suunnatusta koulutusneuvonnasta ja sen kehittämistarpeista.

RahoitusBotin kotipesä löytyy Etelä-Savon ammattiopisto Esedun verkkosivuilta.

Opintojen RahoitusBotti on laadittu AIKU –Aikuisten ohjaustoiminnan konseptointi ja mallintaminen –hankkeessa. Hanketta toteuttavat yhteistyössä maakunnan kolme ammatillista oppilaitosta (Esedu, Samiedu ja STEP-koulutus Pieksämäen kampus) ja sitä rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.  

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Minna Hallikainen
AIKU-hanke, Etelä-Savon ammattiopisto
puh. 044 711 5640, minna.hallikainen@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021