Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEtelä-Savon Koulutus Oy hakee aikuislukiokoulutuksen järjestämislupaa

Etelä-Savon Koulutus Oy hakee aikuislukiokoulutuksen järjestämislupaa

09.06.2020

Etelä-Savon Koulutus Oy hakee aikuislukiokoulutuksen järjestämislupaa ja tavoittelee sillä kahden tutkinnon tekijöiden lukumäärän hallittua nostamista. Koulutus voidaan aloittaa aikaisintaan 1.8.2022.

Tarve aikuislukiokoulutukselle nousee maakunnan osaamisen tason nostamistarpeesta, johon vastataan lisäämällä kahden tutkinnon tekemisen mahdollisuuksia. Etelä-Savon Koulutus Oy:n aikuislukioluvan myötä toisen asteen ammatillinen koulutus ja aikuislukiokoulutus pystytään tuottamaan resurssiviisaasti yhdistämällä tilojen ja henkilöstön käyttöä. Tämä resurssiviisaus on erittäin tarpeellista väestön vähentyessä ja ikääntyessä maakunnassamme.

Perustettava Etelä-Savon aikuislukio tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin ja Pieksämäen lukioiden sekä Otavian Nettilukion kanssa.
”Sekä Mikkelin että Pieksämäen kaupungit ovat olleet yhdessä suunnittelemassa Esedun lukiokoulutusta”, Etelä-Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Seppänen kertoo.

Aikuislukio tarjoaa opintoja Etelä-Savon Koulutus Oy:n ensisijaisella toiminta-alueella, eli koko Etelä-Savon maakunnassa. Aikuislukio täydentää vahvasti myös maakunnan pienempien lukioiden toimintaa. Maakunnan kuntia ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Opetuskielenä on suomen kieli.

Opiskelijamääräksi on suunniteltu aloitusvaiheessa 130-150 opiskelijaa, joista valtaosa olisi kahden tutkinnon tekijöitä. Etelä-Savon Koulutus Oy:n ylläpitämissä oppilaitoksissa olisi jatkossa mahdollisuus suorittaa myös kolmoistutkinto; ammatillinen toisen asteen koulutus, ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä. Aikuislukiokoulutuksen aloittaminen on suunniteltu tapahtuvaksi 1.8.2022.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Arja Seppänen
puh. 044 711 5691

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021