Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEseduun hakeneiden määrä kasvoi kevään yhteishaussa

Eseduun hakeneiden määrä kasvoi kevään yhteishaussa

20.03.2024

Kevään 2024 yhteishaussa Etelä-Savon ammattiopisto Esedun ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi edellisvuoden yhteishakuun verrattuna. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi noin 9 %. Ensisijaisia hakijoita Eseduun kevään 2024 yhteishaussa oli kaikkiaan lähes 550. Yhteensä hakemuksia Esedulle tuli kevään yhteishaussa yli 1700.

Esedulla oli tämän kevään yhteishaussa tarjolla lähes 20 ammatillista perustutkintoa. Kevään yhteishaussa Esedun osalta eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli Mikkelissä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Seuraavaksi suosituimmat hakukohteet olivat logistiikan ja liiketoiminnan perustutkinnot. Pieksämäellä eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli metsäalan perustutkintoon ja toiseksi eniten hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon.

Yhteishaun lisäksi Esedulle voi hakeutua jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa on tarjolla myös sellaisia tutkintoja, joita ei ollut yhteishaussa tarjolla. Jatkuva haku on Esedulla käynnissä ympäri vuoden. Myös tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVAan voi hakeutua vielä jatkuvan haun kautta. Haussa olevasta koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Esedun verkkosivuilta (www.esedu.fi) ja Opintopolusta (www.opintopolku.fi).

Esedun Otavankadun toimipisteellä Mikkelissä järjestetään kaikille avoin hakuinfopäivä tiistaina 18.6. klo 9–15. Lisäksi Esedun HakuPiste palvelee läpi kesän kaikkia koulutuksista kiinnostuneita.

Tiedotteen eri alojen hakijamäärävertailut on tehty Esedun ensisijaisista hakijoista. Hakijamäärät voivat muuttua tarkistuksen jälkeen. Tiedotteessa käytetyt luvut on otettu Opintopolusta keskiviikkona 20.3.2024. 

Lisätietoja:  
apulaisrehtori Marja Anttalainen puh. 044 711 5480
koulutuspäällikkö Marja Teräväinen puh. 044 711 5700 
koulutuspäällikkö Jarmo Pohjolainen puh. 040 305 6647 (Pieksämäki)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021