Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEseduStartti yhdistää, tutustuttaa sekä avaa opinnot Esedulla

EseduStartti yhdistää, tutustuttaa sekä avaa opinnot Esedulla

08.08.2023

Vauhdikas EseduStartti -tapahtuma antoi aloituspolkaisun aloittavien opiskelijoiden ensimmäiseen lukuvuoteen Mikkelissä ja Pieksämäellä. Mikkelin Startti koostui erilaisista henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden järjestämistä rastipisteistä. Pieksämäellä järjestetyn, rakenteeltaan samankaltaisen tapahtuman teemana oli Esedun Seuramatkat.

Mikkelin kaksipäiväistä EseduStarttia pelailtiin Otavankadun toimipisteessä ja kadun toisella puolella Urheilupuistossa. Mikkelin Startissa mukana oli yhteensä 29 aloittavaa ryhmää. Tapahtumassa oli yli kymmenen rastia, joita esedulaisten lisäksi olivat pitämässä myös yhteistyökumppaneitamme.

Urheilupuistossa tavattu eläintenhoitajan opinnot aloittanut Noora Harmoinen kertoo pitävänsä EseduStartista ja sen tuomasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.
”Olo on näin ensimmäisinä opiskelupäivinä hieman jännittynyt, mutta hyvällä tavalla. Olen tykännyt tapahtumasta ja minulle päivän parasta antia edusti opiskelijatila ChillEdussa järjestetty rasti. Pidän ajatuksesta, että opiskelijoille on yhteinen kohtaamispaikka. Opinnoilta odotan uusia kokemuksia ja sitä, että pääsee käytännössä tekemään omaan alaan liittyviä tehtäviä.”

Pieksämäen EseduStartti vei opiskelijat Seuramatkalle

Pieksämäellä Hiekanpään Teknologiatalolla järjestettyyn EseduStarttiin osallistui noin 100 opiskelunsa aloittanutta opiskelijaa. Pieksämäen Startissa oli teemana Esedun Seuramatkat, johon aloittavat opiskelijat lähtivät mukaan innokkaasti. Opiskelijat pääsivät esimerkiksi heittäytymään reksiviitan avittamina ryhmäkuvissa sekä selvittämään jättikokoista sanaristikkotehtävää.

Lisäksi tapahtumassa opiskelijoille annettiin tehtäväksi miettiä oman ryhmänsä kanssa joku heitä kaikkia yhdistävä asia. Yhdistävän seikan keksiminen ei tuntunut tuottavan vaikeuksia, vaan useat ryhmät löysivät heitä yhdistävän asian nopeasti. Esimerkiksi ajoneuvoalan opiskelijoita yhdisti kiinnostus menopelien, kuten mopojen rassaukseen. Ravintola- ja catering-alan opiskelijoita taas yhdisti kiinnostus hyvän ruoan valmistamiseen.

Aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikkoon kuuluvassa EseduStartissa tutustutaan Eseduun ja opiskeluun Esedulla toiminnallisuuden ja mobiilipelin säestämänä. Yhteistyökumppaneina Starteissa olivat: Etsivä nuorisotyö, Mikkelin Kaupunki, Liike ja Tunne -hanke, Mikkelin Palloilijat, Mikkelin Kilpaveikot, Mikkelin Jukurit, 4H, Seurassa ei syrjässä -hanke, Viola Ry ja Eloisa. Mikkelissä EseduStarttia vietettiin viime viikon keskiviikkona ja torstaina, Pieksämäellä perjantaina.

Teksti ja kuva: Tuukka Lappalainen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021