Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun opiskelijoille tarjolla ilmastovastuullisuuden opintoja

Esedun opiskelijoille tarjolla ilmastovastuullisuuden opintoja

04.03.2024

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on käynnistynyt uusi ammatillinen valinnainen tutkinnon osa: Ilmastovastuullinen toiminta. Kyseisen tutkinnon osan opinnot ovat osa kaikkien Esedun koulutusalojen opintoja, eli opinnot ovat tarjolla kaikille Esedun opiskelijoille. 

Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osan opinnoissa keskitytään ilmastonmuutoksen ymmärtämiseen ja siihen liittyvien haasteiden ratkaisemiseen eri ammattialoilla.
”Ilmastovastuullinen toiminta tarkoittaa käytännön toimenpiteitä ja päätöksiä, jotka pyrkivät vähentämään ihmisen toiminnan aiheuttamia haitallisia vaikutuksia ilmastoon”, avaa koulutuskokonaisuuden vastuuopettaja Esa Kohvakka. 

”Opinnot sisältävät esimerkiksi ilmastonmuutoksen syiden ja seurausten selvittämistä, käytännön ratkaisujen ehdottamista ja toteuttamista sekä ilmastovastuullisen toiminnan vahvistamista työyhteisössä.” 

Opinnot suoritetaan Esedun omassa verkko-oppimisympäristössä Kipossa. Itsenäisesti suoritettavat tehtävät sisältävät tasapainossa teoriaa sekä käytännön tehtäviä.  

”Opintojen laajuus on 15 osaamispistettä, ja niiden suorittaminen voi vaihdella opiskelijakohtaisesti. Pääsääntöisesti opinnot koostuvat kuusi viikkoa kestävistä teoriaopinnoista sekä neljän viikon työelämäjaksosta. Opintojen kesto sekä rakenne voivat kuitenkin vaihdella riippuen esimerkiksi opiskelijan aiemmasta osaamisesta”, Kohvakka kertoo. 

Opinnot tarjoavat Esedun opiskelijoille valmiuksia ymmärtää ja käsitellä ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita omalla alalla. Ne myös lisäävät opiskelijan osaamista ilmastoasioissa, ja voivat siten auttaa työllistymisessä tulevaisuudessa. 

”Opinnot antavat valmiuksia toimia ilmastonmuutoksen haasteiden parissa sekä lisäävät ymmärrystä kestävän kehityksen periaatteista. Tämä voi olla hyödyllistä niin jatko-opinnoissa kuin työelämässäkin, sillä kestävyys ja vastuullisuus ovat nykypäivänä arvostettuja ominaisuuksia kaikilla aloilla.” 

Miten voit hakeutua mukana opintoihin?

Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osan opintoihin voi ilmoittautua mukaan Esedun Wilman kurssitarjottimen kautta: Yhteinen opintotarjonta > Ilmastovastuullinen toiminta 2024. Tutkinnon osa löytyy kurssitarjotinnäkymästä otsikon 2024 HYVINVOINTI- JA PALVELUALAT SEKÄ ESEDUN YHTEINEN. Tällä hetkellä ilmoittautuminen kevään 2024 opintoihin on auki 15.3.2024 saakka. Tutkinnon osan opinnot alkavat seuraavan kerran elokuussa 2024. 

 Lisätietoja: Esa Kohvakka 

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021