Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun opiskelijoiden Welcome to my Mikkeli -video Nord Bridge -kilpailun voittoon

Esedun opiskelijoiden Welcome to my Mikkeli -video Nord Bridge -kilpailun voittoon

02.12.2021

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun matkailualan opiskelijat Mari Sihvonen, Aleksandra Inoranta ja Aada Salminen ottivat osaa Akkuna Venäjälle -verkoston järjestämään virtuaaliseen matkailualan kilpailuun Nord Bridgeen.

Esedun opiskelijoiden ryhmän työ eteni kilpailun finaaliin, jossa oli osallistujia Suomen lisäksi myös Venäjältä, Virosta ja Latviasta. Yhteensä 11 opiskelijaryhmää eri maista kisasi finaalin voitosta omilla kilpailutöillään.

Sihvosen, Inorannan ja Salmisen työ Welcome to my Mikkeli nappasi kilpailun tuomariäänestyksen voiton. Welcome to my Mikkeli -videolla matkailualan opiskelijat esittelivät kotikaupunkiaan Mikkeliä suosikkimatkailukohteidensa kautta.

Videolla Sihvonen kertoo, että hänen lempipaikkojaan Mikkelissä ovat tori sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti. Inorannan lempikohteita ovat Naisvuori sekä Mikaeli. Salminen taas nostaa suosikikseen Kenkäveron. Videon lopussa opiskelijat toteavat, että kolme minuuttia Mikkeliä videon muodossa ei riitä, vaan parhaimman kuvan kaupungista saa koettua, kun tulee käymään. Opiskelijat kertovat, että kohteiden valitseminen videolle oli helppoa, vaikka Mikkelissä onkin monta hienoa matkailukohdetta.

Videon suunnittelu ja toteuttaminen tapahtui täysin opiskelijoiden omissa käsissä.
”Opettajamme Niina Liukkonen sekä Olli Anttonen olivat meidän tukena koko projektin ajan. Ollille erityiskiitos siitä, että opasti meitä editointiohjelman pariin, ja oli aina meidän tavoitettavissa, jos iski pienikin ongelma videon editoinnissa.”

Nuoret kokevat, että Mikkelissä olisi mahdollisuuksia vetää myös nuoria puoleensa matkailumielessä.
”Minua itseäni esimerkiksi kiinnostaa musiikki ja konsertit. Kaupungissa olisi upeita paikkoja järjestää ikimuistoisia musiikkielämyksiä, kuten Kirkkopuisto, Tempo ja Saimaa Stadiumi isommille musiikkitapahtumille”, ideoi Salminen.

Inoranta kokee, että Mikkelin kärki matkailussa on puhdas luonto.
”Järvimaisema aivan lähellä. Täällä on puhdasta ja kaunista. Ei tarvitse mennä kotoa montaa sataa metriä kauemmas, kun olen jo keskellä metsää, ja asun aivan keskustassa.”

Tulevat matkailualan ammattilaiset näkevät Mikkelin matkailun tulevaisuudessa paljon potentiaalia, mutta myös kehitettävää olisi.
”Täällä on paljon kivoja matkailukohteita ja monia mahdollisuuksia, joihin panostaa. Mielestämme yhteistyötä eri tahojen välillä täytyy kehittää, jotta alueen matkailusta ja sen markkinoinnista saadaan vielä nykyistäkin parempaa.”

Voittaneen Welcome to my Mikkeli videon pääsette katsomaan Esedun Youtubessa.

Kaikki kilpailuun osallistuneet videot tulevat myöhemmin nähtäville Akkuna Venäjälle -verkoston verkkosivulle

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Tuomo Räsänen

Nord Bridge -kilpailun finaaliin osallistuneet joukkueet

 • Vyborg Branch of RANEPA: Inspirational Vyborg, made by Anton Kirpichonok, Nikita Molchanov, Diana Trubitsyna, Anastasia Platonova and Ekaterina Chekrygina
 • Riga Technical School of Tourism and Creative Industry: School Life and School Life during COVID, made by Kristiana Karcevska, Agnese Jurgina and Linda Patricija Pluce
 • Esedu: Welcome to my Mikkeli, made by Mari Sihvonen, Aleksandra Inoranta and Aada Salminen
 • St. Petersburg Academy of Urban Management, Planning and Printing: Island of Forts: Historical Park of Kronstadt, made by Elizaveta Pivtorak, Elizaveta Galkina and Maria Bugai
 • Keuda: The Chaotic Welcoming, made by Jonna Ahtonen, Emma Manninen, Maya Mikkola, Cia Penttilä and Miranda Suuronen
 • Tartu Vocational Education Centre: Walk on Maarjamäe Memorial, made by Keytlin Irves
 • Pushkin Leningrad State University: Ghosts of Vyborg, made by Aleksander Nechaev, Nikita Khorev, Ilya Lebedev and Anastasia Kolupaeva
 • KSAO: Kilkkilä Farm, made by Venla Pätilä, Minttu Suutari, Emilia Marttinen, Aada Lehtinen and Tuuli Karhunen
 • Riga Technical School of Tourism and Creative Industry: COVID’s Effects on Students, made by Betija Maslobajeva, Elina Evelina Adukone, Paula Grudule and Agnese Berzina
 • St. Petersburg Academy of Urban Management, Planning and Printing: A Trip through Grand Staircases of St. Petersburg, made by Anna Dementyeva, Alexandra Zhigunova and Semyon Gavrish
 • Tartu Vocational Education Centre: Welcome to Tallinn, made by Sten Rätsepso

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021